BBQ cocktails
BBQ weer! En dus ruik je overal waar je komt weer heerlijke BBQ geuren. Nu het zomerse weer eindelijk een beetje door begint te komen in juni vinden we het natuurlijk heerlijk om de BBQ te voorschijn te halen. Bij een BBQ denk je al snel aan bier, wijn, rosé en frisdranken. Maar cocktails kunnen ook erg goed bij een BBQ passen. Zeker als je gezellig wat mensen uitnodigt. En terwijl manlief traditioneel achter de barbeque staat kan vrouwlief mooie cocktails bereiden.

In deze blog 5 cocktails die perfect bij een BBQ passen.

Bbq cocktail 1: Bloody Mary

Hartige cocktails passen uitstekend bij een BBQ. Meest culinaire cocktail bij uitstek is de Bloody Mary. Als je de Bloody Mary vers wil maken gebruik je verse tomaten. Blend 1 bakje cherry tomaatjes in de blender. Voeg hier voor de smaak aan toe: paar druppels tabasco en een paar druppels Worchestershire saus. Daarna even in de koelkast. Uitschenken in een mooi tumbler glas of wijnglas (zonder statief). Garneren met zwarte peper en bijvoorbeeld een prikker met tomaat en mini mozzarella. Of een garnaal op een prikker van de BBQ!

Tip: de Bloody Mary kun je vooraf ook lekker opdienen als warm soepje!

BBQ cocktail 2: Margarita

De stoere Mexicaanse Margarita met tequila doet het natuurlijk altijd goed bij een BBQ. En niet om de minste reden vanwege het zoutrandje. Begin met de zoutgarnering. Doe dit door de rand van je margaritaglas in te wrijven met verse limoen en vervolgens je glas te dippen in een bordje met veel zout.
Pers nu 1,5 limoentjes uit in een shaker met ijs en voeg 1 barmaatje tequila en 1 barmaatje triple sec toe. Stevig shaken en uitschenken in een margaritaglas. Ideaal voor bij de BBQ!

Tip: Margaritas kun je ook lekker frozen maken. De Blue Margarita is een heerlijke variant.

BBQ cocktail 3: Limoncello Summer Punch

Ook zelfgemaakte sangria is lekker bij je bbq. De Limoncello Summer Punch is een witte sangria op basis van witte port (1/3), triple sec (1/6) en bruiswater (1/3), en natuurlijk limoncello (1/6) als aangename toevoeging. Lekker om te maken in een grote kan met ijs en lekker veel verse citrus vruchten erin. Net als een sangria maar dan met een hippe twist!

BBQ cocktail 4: Pitcher Ice Tea Sour

Praktisch aan een pitcher is dat je de cocktail in een grote hoeveelheid bereid in een kan met ijs. Zo hoef je niet heel de tijd cocktails te shaken, maar zet je gewoon één of meerdere pitchers klaar. Een pitcher maak je van makkelijke cocktails die je in het glas maakt, bijvoorbeeld een long drink cocktail zoals een long island ice tea, of ice tea sour past daar goed bij. De hoeveelheden stem je af op de grootte van je kan en natuurlijk gebruik je lekker veel bijbehorend vers fruit. Wel goed roeren als je alles gemixt hebt. Kun je ook goed doen als je bijvoorbeeld naar het park gaat.

BBQ cocktail 5: Devilish Vojito

Natuurlijk denken veel mensen aan de klassieke mojito bij een bbq. Aangezien je vaak watermeloen in huis haalt bij een bbq is deze Devilish Vojito een mooi en veel origineler alternatief bij je BBQ. Je maakt het net als een mojito alleen dan gebruik je er verse watermeloen bij.
Begin met 4 limoenpartjes uit te knijpen in je glas. Giet hierover een scheut meloen suikersiroop. Nu een barmaatje rum. Gebruik nu de blaadjes van drie verse takjes munt. Wrijf eerst de binnenkant van je glas in met de munt voor extra geur en smaak en voeg de muntblaadjes toe in je glas. Een barmaatje Cubaanse rum, 4 stukken watermeloen, crushed ice en aftoppen met bruiswater. Nog even roeren met een barlepel en garneren met munt en watermeloen en je hebt een Devilish Vojito!

Wat is jouw favoriete BBQ cocktail?

Weet jij nog een lekkere cocktail voor bij de BBQ? Benieuwd wat jouw favoriet is!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate