Wil je een cocktail maken met bier? Maak dan een Beermosa. Deze maakten we met citroensap en frambozen
Ingrediënten
- 1 flesje bier of wit bier
- sap van halve citroen
- 6 stuks Frambozen
- garnering: frambozen of citroen
benodigdheden
- cocktail mixing glas
- Strainer
- citrusperser
- muddler
- barlepel
Cocktailrecept Beermosa
- Begin met een cocktail mixing glas
- Muddle hierin 6 frambozen
- Pers met een citrusperser een halve citroen uit in het mixing glas
- Voeg bier toe en roer even kort met een barlepel
- Giet het uit met een strainer in een tumblerglas, copaglas of bierglas met ijs
- Garneer met 3 frambozen
Tip: je kunt de Beermosa in je glas maken of in een mixing glas, handig als je fruit wilt muddlen.
Bekende cocktail met bier
De Beermosa is een bekende cocktail met bier. Je maakt hem met sinaasappelsap en bier. Maar je kunt hem ook maken met andere vruchtendranken zoals met grapefruit, granaatappelsap of bijvoorbeeld ananassap. Maak je hem met frambozen dan krijg je een Razzy Beermosa. Lekkere zomerse cocktail bijvoorbeeld voor bij een barbeque.
Als je verse frambozen gebruikt dan geven ze een mooie rode kleur aan je Beermosa. Zorg wel dat je ze uitschenkt met een strainer of een zeefje, anders krijg je veel pulp in je glas.
Wat voor bier gebruik je voor je Beermosa?
Aan de Beermosa kun je op verschillende manieren smaak geven qua bier. Met een wit biertje krijg je lekker een fris biertje. Gebruik je een IPA dan kun je meer de bittere kant op. Zorg dat je het goed combineert met de smaak van het fruit.
Mimosa
De Beermosa is afgeleid van de Mimosa. Een cocktail met bruisende wijn en sinaasappelsap (of andere vruchtensap). Bekijk hier ons cocktailrecept van de Mimosa.
Liever alcoholvrije Beermosa?
Wil je liever alcoholvrij? Dat kan heel makkelijk. Maak deze cocktail dan met een lekker alcoholvrij biertje of bijvoorbeeld een frisse Radler.