bellini
User Avatar
door Bart

De klassieke Bellini is een bruisende cocktail met perzikpuree en prosecco.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.09 ⭐️ (35x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Course cocktails
Glas Champagneglas
Smaak Bruisend, Fruitig
Bereiding Makkelijk
Drank Likeuren / Overig
Tijd 33 minutes
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • 40 ml perzikpuree of perziksap
  • 80 ml Champagne of prosecco
  • garnering: perzik

benodigdheden

  • barlepel

Instructies

  • Begin met het maken van de perzikpuree door 1-2 perzikken te wellen in kokend water
  • Als het vel los laat, snijd je de perzik in stukjes en leg je ze terug in het water met 4 eetlepels suiker
  • Dit pureer je tot je een mooie perzik puree krijgt. Proef of deze op smaak is en voeg naar smaak suiker of water toe
  • Zet dit in min. een half uur in de koelkast
  • Vul nu je champagneglas voor 1/3 met perzikpuree
  • Voeg de prosecco geleidelijk toe en vul tot de rand van het glas
  • Even roeren met een barlepel
  • Garneer met mooi perzikje, die je als een Venetiaanse veer op het glas garneert
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Tip: gebruik voor deze cocktail zelfgemaakte perzikpuree door perzik te wellen in kokend water en te pureren met suiker

Over de Bellini

De klassieke Bellini is een bruisende cocktail met perziksap die oorspronkelijk uit Venetië komt. Net als de Scroppino overigens. De cocktail is vernoemd naar de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini. Deze cocktail hebben we voor het eerst gedronken in Rome in Harry’s Bar. Later zijn we ook nog een keer in Venetië geweest bij Harry’s Bar.

Must see: Harry’s Bar vlakbij het San Marco plein in Venetië

Welke perzik gebruik je voor de Bellini?

Het authentieke Venetiaanse recept schrijft voor dat je deze cocktail maakt met zelfgemaakte, met suiker aangezoete perzikpuree. Dus dat heb ik gedaan! In plaats van perzikpuree kun je ook gewoon perziksap uit een pak gebruiken. Maar daar scoor je natuurlijk wel minder punten mee 😉

In het originele recept wordt deze fruitige bruisende cocktail gemaakt op basis van lichte, witte perziken. Afhankelijk van het seizoen en de kleur van de perzik die je gebruikt krijgt je cocktail een wit rozige / geeloranje kleur.

Rossini en andere variaties op de Bellini

Krijg je gasten, dan is het leuk om verschillende Bellini’s voor te schotelen. Zoals een Rossini met aardbeien puree en prosecco of bijvoorbeeld met zwarte bessen of met mango. Wel goed zeven voor je de puree uitschenkt.

Alcoholvrije Bellini

Liever alcoholvrij? Maak dan een alcoholvrije Bellini met alcoholvrije prosecco zoals ALT sparkling chardonnay. Vraag hiernaar bij de slijter of bestel het online via NIX & NIX.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate