De Mai Tai is een van de bekendste tropische tiki cocktails. Deze variant met Blue Curacao en ananas is ook een heerlijke tropische cocktail. Leuk om zelf te maken in een creatief tiki glas!
Ingrediënten
- 30-45 ml Donkere rum
- 15 ml Blue Curacao
- limoensap van een halve limoen
- 45 ml ananassap
- 5 ml optioneel: orgeat siroop
- garnering: ananas
benodigdheden
- shaker
- barmaatje
- barlepel
Cocktailrecept Blue Mai Tai
- Begin met een tiki glas
- Gebruik een shaker en voeg hier met een barmaatje de donkere rum, blue curacao, ananassap toe (orgeat siroop is optioneel)
- Voeg verse limoensap toe met een citruspers
- Even shaken met ijs en uitschenken in het tiki glas
- Garneer met ananas en/of eetbaar gekleurd bloemetje
Mai Tai met Blue Curacao
Deze Blue Mai Tai is een tiki cocktail die we geïnspireerd hebben op de klassieke Mai Tai. Door de ingrediënten te combineren met ananas en Blue Curacao krijg je een heerlijke tropische tiki cocktail.
Bekijk hier de originele Mai Tai.
Garnering met geroosterd stuk ananas
De garnering is om je vingers bij af te likken. Snijd een lekkere chunk ananas. Bak deze zodat deze mooi roostert. En giet er tijdens het bakken een scheutje rum in.
Andere bekende tiki cocktails
Tiki cocktails zijn vaak hele creatieve, kleurrijke cocktails in mooie tiki cocktails vaak bont gegarneerd met tropische fruit. Twee van mijn favoriete tiki cocktails die ik eerder maakte zijn de Zombie en de Blue Hawaiian.