Blue Margarita foto
User Avatar
door Bart

Margaritas kun je in alle kleuren maken. Deze frozen Blue Margarita hebben we gemaakt met blue curacao. We hebben hem geblend met veel crushed ice, zodat je een mooi slushy effect krijgt!

Blue Margarita foto
Blue Margarita
Margaritas kun je in alle kleuren maken. Deze frozen Blue Margarita hebben we gemaakt met blue curacao. We hebben hem geblend met veel crushed ice, zodat je een mooi slushy effect krijgt!

Wat heb je nodig voor een Blue Margarita?

Tequila (1 deel)
Blue Curacao (0,5 deel)
Limoen (verse sap van anderhalve limoen)
Crushed ice: anderhalf glas
Zoutgarnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Blue Margarita?

Gebruik een margarita glas en voorzie de rand van een zoutrandje. Dit doe je door eerst de rand nat te maken met een limoen partje of suikersiroop en daarna de rand van het glas gelijkmatig in een bordje met zout te dopen. De limoen of de suikersiroop maakt het lekker plakkerig waardoor het zout blijft plakken. Omdat dit een frozen margarita is gebruik je een blender. Voeg met een barmaatje tequila (1 deel), blue curacao (0,5 deel) toe. Pers anderhalve limoen uit en voeg tot slot nog anderhalf glas crushed ice toe in de blender. Een minuutje blenden en dan zul je merken dat het slushy effect al optreedt. Is het nog te vloeibaar dan voeg je nog wat crushed ice toe in de blender. Hierna uitschenken dan wel uitlepelen in je margaritaglas en garneren met een mooi partje limoen.

NB: de zoutgarnering hoef je niet over het hele glas te doen, je kunt dit ook over de helft van het glas doen. Dan kan je gast zelf bepalen of hij de Margarita met of zonder zoutgarnering wil drinken.

Nog meer margaritas en tips?

Nog meer margaritas en tips hoe je een Margarita maakt, vind je in deze blog: Hoe maak je een Margarita
Margaritas line up

Deel je zelfgemaakte Margarita via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate