Blue Margarita foto
User Avatar
door Bart

Margaritas kun je in alle kleuren maken. Deze frozen Blue Margarita hebben we gemaakt met blue curacao. We hebben hem geblend met veel crushed ice, zodat je een mooi slushy effect krijgt!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Het leuke aan Margaritas is dat je ze in alle kleuren kunt maken. Deze frozen Blue Margarita hebben we gemaakt met Blue Curacao.

Ben je op zoek naar de klassieke Margarita? Bekijk hier ons volledige cocktailrecept van de Margarita

Wat heb je nodig voor een Blue Margarita?

Margarita maak je met tequila, limoen en triple sec. Bij de Blue Margarita gebruik je in plaats van triple sec Blue Curacao.

Tequila (45 ml)
Blue Curacao (20 ml)
Limoen (verse sap van anderhalve limoen)
Crushed ice: anderhalf glas
Zoutrandje

Hoe krijg je de slushy structuur?

Gebruik Omdat dit een frozen margarita is gebruik je een blender. Voeg met een barmaatje tequila (45 ml), blue curacao (20 ml) toe. Pers anderhalve limoen uit en voeg tot slot nog anderhalf glas crushed ice toe in de blender. Een minuutje blenden en dan zul je merken dat het slushy effect al optreedt. Is het nog te vloeibaar dan voeg je nog wat crushed ice toe in de blender. Hierna uitschenken dan wel uitlepelen in je margaritaglas en garneren met een mooi partje limoen.

Zoutrandje

Als je een zoutrandje wilt op je margarita glas maak dan eerst de rand nat met een limoen partje en doop daarna de rand van het glas gelijkmatig in een bordje met zout. De limoen of de suikersiroop maakt het lekker plakkerig waardoor het zout makkelijk blijft plakken.

Tip: de zoutgarnering hoef je niet over het hele glas te doen, je kunt dit ook over de helft van het glas doen. Dan kan je gast zelf bepalen of hij de Margarita met of zonder zoutgarnering wil drinken.

Nog meer margaritas en tips?

Margaritas line up

Nog meer margaritas en tips hoe je een Margarita maakt, vind je in deze blog: Hoe maak je een Margarita

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate