Margaritas line up De Margarita is niet alleen in Mexico de meest geliefde cocktail. Ook in de VS is dit de populairste cocktail en daarmee is het wereldwijd dus één van de meest populaire cocktails. Ik vind Margaritas vooral lekker als het lekker zonnig is. Ideaal in combinatie met een gezellige BBQ. Iedereen weet waarschijnlijk wel dat je een Margarita maakt met tequila en limoen. Maar met de Margarita kun je eigenlijk alle kanten op qua kleur en smaak. In deze blog 4 belangrijke vragen waar je goed op moet letten als je een Margarita gaat maken.

Maak je een Margarita in een blender of in een shaker?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel logisch. De klassieke Margarita maak je met limoen. Aangezien je de limoen gewoon perst kun je deze shaken. Wil je met verse fruitsmaken werken zoals aardbeien, watermeloen, ananas, kiwi, dan zul je moeten blenden.

Check ook onze varianten op de Margarita:

 • Strawberry Margarita
 • Watermelon Margarita
 • Golden Pineapple Margarita
 • Blue Margarita
 • Grapefruit Margarita
 • Met of zonder rimrandje?

  Eigenlijk is dit de eerste vraag die je moet stellen. Want een rimrandje (zoutrandje) aan het glas daar begin je mee voor je je Margarita gaat maken. Een rimrandje maak je door eerst de rand van je glas plakkerig te maken. Je kunt hiervoor limoen gebruiken of gewoon suikersiroop. Daarna kun je de rand van je glas dopen in keukenzout of bijvoorbeeld Mexicaanse cajun kruiden.

  NB: een rimrandje voegt zeker iets toe aan de smaak van je margarita. Althans dat vind ik, maar dat vindt niet iedereen. Daarom kun je ook de helft van het glas rimmen. Zodat iemand het kan proeven en als het niet lekker is gewoon van de andere kant kan drinken.

  Hoeveel ijs gebruik je voor een Margarita?

  De hoeveelheid ijs waar je mee blend bepaalt of je een gewone margarita krijgt of een frozen Margarita. Bij een gewone margarita gebruik ik een half long drink glas met crushed ice, bij een frozen margarita gebruik ik ander half glas crushed ice. Als het nog te vloeibaar is voeg je gewoon nog wat extra crushed ice toe. Na het blenden krijg je dan een slushy substantie. Uitgieten of uitscheppen met een lepel in je glas.
  Frozen Margarita foto

  Hoeveel tequila gebruik je voor een Margarita?

  Als je de tequila in de Margarita te heftig vindt, dan pas je de dosering gewoon aan. Gebruik altijd een barmaatje voor de juiste dosering. Voor een Light Margarita raad ik een half deel tequila (0,15 aan). Ook lekker, en dan kun je daarna gewoon nog een andere Margarita maken zonder dat je meteen de alcohol in je lichaam voelt.

  Deel je zelfgemaakte Margarita via social media

  Wat is jouw favoriete Margarita? Ik ben benieuwd! Deel je zelfgemaakte Margarita en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

  Cocktails met mate

  Cocktails maken is leuk, maar drink met mate