Blue Monday
User Avatar
door Bart

Op een blauwe maandag is het vaak even bijkomen, zeker als je een heftig weekend is geweest. Bovendien duurt het op maandag nog zo lang voor het weer weekend is. Om daarvan af te komen hebben we dus een cocktail gemaakt, ben je meteen verlost van je “Blue Monday” dipje! Wat heb je nodig voor […]

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Blue Monday
Blue Monday

Op een blauwe maandag is het vaak even bijkomen, zeker als je een heftig weekend is geweest. Bovendien duurt het op maandag nog zo lang voor het weer weekend is. Om daarvan af te komen hebben we dus een cocktail gemaakt, ben je meteen verlost van je “Blue Monday” dipje!

Wat heb je nodig voor de Blue Monday?

Blue curacao (0,5 deel)
Vodka (1 deel)
Bitter lemon (1,5 deel)
Garnering: munt en kiwi

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blue Monday?

Gebruik een tumbler glas voor deze cocktail. Vul dit met ijs. Voeg met een barmaatje 1 deel vodka toe, 1,5 deel bitter lemon en maximaal een half deel deel blue curacao voor een licht blauwe kleur. Even roeren met een barlepel. Gebruik een vrolijke, bij voorkeur gezonde garnering. Ik heb een stukje kiwi en munt gebruikt.

h3>Andere blue curacao cocktails

Hou je van cocktails met blue curacao? In deze blog hebben we alle blue curacao cocktails op een rijtje gezet.

Deel je zelfgemaakte Blue Monday via social media

Heb je deze Blue Monday gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate