Blue curacao cocktails
User Avatar
door Bart

Blue Curacao, de tropische blauwe verrassing doet je denken aan de blauwe zee met zijn mooie witte stranden, palmbomen. Zelfs de ondergaande zon komt je al tegemoet. Elke cocktail zou zomaar een advertentie kunnen zijn voor een mooi verlaten eiland midden in de zee. Over Blue Curacao Blue Curacao is natuurlijk bekend om zijn blauwe […]

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Blue Curacao, de tropische blauwe verrassing doet je denken aan de blauwe zee met zijn mooie witte stranden, palmbomen. Zelfs de ondergaande zon komt je al tegemoet. Elke cocktail zou zomaar een advertentie kunnen zijn voor een mooi verlaten eiland midden in de zee.

Over Blue Curacao

Blue Curacao is natuurlijk bekend om zijn blauwe kleur. De drank werd oorspronkelijk gemaakt als “blauwe curacao” door de destillateur Lucas Bols. Het wordt gemaakt van de aromatische oliën van sinaasappels van de Antillen (nog een erfenis van de Spaanse bezetting) en is van origine kleurloos. Het blauwe broertje dus van de Orange Curacao. Zijn patentblauwe kleur krijgt de blue curacao door toevoeging van kleurstoffen.

Cocktails maken met Blue Curacao

Zodra je een klein beetje blue curacao in je cocktail gebruikt, kleurt je cocktail meteen blauw. Hierdoor krijgt je cocktail een bijzondere uitstraling. Veruit de meest bekende en mooiste Blue Curacao cocktail is de Blue Lagoon. Maar we hebben er nog veel meer.

We zetten onze Blue Curacao cocktails even op een rijtje voor je. Voor de cocktailrecepten klik je op de linkjes.

Blue Lagoon

Blue Lagoon
Blue Lagoon

De Blue Lagoon is de klassieker onder de blue curacao cocktails. Ook lekker als zelfgemaakte pitcher aan het zwembad met veel citroen en cocktailkersen.

Blue Hawaiian

Blue Hawaiian
Blue Hawaiian

De Blue Hawaiian is een tropische zomer cockail die je maakt als een Pina Colada. De toevoeging van blue curacao zorgt voor een tropische smaak en uitstraling.

Blue Monday

Blue Monday
Blue Monday

Op een blauwe maandag is het vaak even bijkomen, zeker als je een heftig weekend is geweest. Bovendien duurt het op maandag nog zo lang voor het weer weekend is. Om daarvan af te komen hebben we dus een cocktail gemaakt, waarmee je snel van je “Blue Monday” gevoel af te komen.
Bekijk het recept van de Blue Monday.

Blue Pacific

Blue Pacific
Blue Pacific

Als je een mooie cocktail in laagjes wil maken met blue curacao dan moet je deze Blue Pacific maken. Deze cocktail heeft dezelfde ingrediënten als de Blue Lagoon alleen dan bouw je het in laagjes op.
Begin met 1 deel blue curacao in een longdrink glas gevuld met ijs, daarna 1 deel vodka, 1 deel citroen en tot slot voorzichtig aftoppen met bruiswater. Als je dit goed hebt gedaan blijven de laagjes in tact. Niet roeren en garneren met een stukje ananas.

Hypnotizer

Hypnotizer
Hypnotizer

Deze turquoise Hypnotizer cocktail is mijn favoriete Blue Curacao cocktail. Je vind deze cocktail op internet met allerlei verschillende ingrediënten. Ik gaf er mijn eigen draai aan. Dit is mijn geheime recept: lycheesap, meloensap, limoensap, vodka, triple sec en blue curacao. Hypnotiserend lekker!

Blue Skyscraper

Blue Skyscraper
Blue Skyscraper

Deze Blue Skyscraper is een cocktail die perfect past bij de cocktailbars van de hoogste wolkenkrabbers. De ingrediënten misstaan ook zeker niet. Naast blue curacao hebben we tequila, ginger ale en limoensap gebruikt.

Blue Cosmo

Blue Cosmo
Blue Cosmo

Deze Blue Cosmo is het blauwe broertje van de traditionele Cosmopolitan. De uitstraling van de cocktail heeft een hoog disco gehalte. Ideale cocktail voor een vrijdagavond of een zaterdagavond, want dit is een cocktail waar je niet snel een blauwtje mee loopt!

Bounty Island

Bounty Island
Bounty Island

Met deze Bounty Island cocktail voel je je na 1 slok op een verlaten Bounty Island.

Blue Cocomo

Blue Cocomo
Blue Cocomo

De Blue Cocomo is een variant op de Blue Lagoon maar dan met kokos en rum. Lekkere frisse cocktail voor een zomerse dag.

Deel je zelfgemaakte blue curacao cocktail via social media

Heb je één van deze blue curacao cocktails gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate