Blueberry Cheesecake Martini foto

Blueberry Cheesecake Martini foto
Blueberry Cheesecake Martini
Een cocktail die smaakt als een cheesecake? Ja het kan! Deze Blueberry Cheesecake Martini heeft echt de smaak van cheesecake. De combinatie van yoghurt, blackberry likeur, vodka en limoen maakt hem lekker fris. Het randje van gestampte crumble maakt hem extra tasty en zorgt ervoor dat je die crumble bite van de Blueberry Cheesecake in je cocktail hebt. Heerlijke en lekker lichte cocktail die ideaal is als afsluiter van de paasbrunch. Al zeg ik het zelf 😉

Ik gebruik Blackberry likeur van De Kuyper. Je hebt ook Blueberry likeur, maar deze is doorzichtig en vind ik minder goed bij de kleur van de cocktail passen. Als je de cocktail wil maken met verse blauwe bessen, voeg dan extra vodka en suikersiroop toe zodat je je eigen basis voor de likeur maakt.

Wat heb je nodig voor de Blueberry Cheesecake Martini?

Yoghurt (1,5 deel)
Vodka (0,5 deel)
Blackberry likeur (0,5 deel)
Limoensap van kwart limoentje
Fijngestampte crumble
Garnering: blauwe bessen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blueberry Cheesecake Martini?

Deze cocktail maak je in een shaker met ijs. Maar voor je gaat shaken maak je het rimrandje met fijngestampte crumble. Hiervoor gebruik ik fijngestampte lichte granola, maar je kunt ook gewoon een biscuitje fijnstampen. Heb je dit gedaan dan doop je de rand van je martiniglas in suikersiroop zodat het goed plakt en daarna doop je de rand van je glas in een bakje met de fijngestampte crumble.
Voeg in de shaker met een barmaatje 1,5 deel yoghurt toe, een half deel vodka, een half deel blackberry likeur en limoensap van een kwart limoentje. Shaken totdat je merkt dat de vloeistof 1 geheel is qua textuur en dikte. Daarna schenk je de cocktail voorzichtig uit in het martiniglas. Als finishing touch leg je een prikker met 3 blauwe bessen op de rand van je glas.

Speciaal voor de Cheesecake liefhebbers

Voor de liefhebbers ook nog onze cheesecake variant op basis van advocaat en limoen. Check het volledige cocktailrecept van de Lemon Cheesecake Martini

Lemon Cheesecake Martini foto
Lemon Cheesecake Martini

Deel je zelfgemaakte Blueberry Cheesecake Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop