Blueberry Cheesecake
User Avatar
door Bart

De Blueberry Cheesecake is een frisse cocktail met verse blauwe bessen, yoghurt likeur en citroen. Bijna net zo lekker als een verse Blueberry Cheesecake!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Blueberry Cheesecake
Blueberry Cheesecake
Nadat ik een keer een superlekkere Blueberry Cheesecake gehad heb van mijn schoonzus Jasmijn (werkt bij de Bakkerswinkel in Amsterdam) wou ik ook een lekkere cocktail hiervan maken. Ik heb al een Strawberry Cheesecake en een Lemon Cheesecake gemaakt, dus met wat zwarte bessen, citroen en yoghurt likeur maakte ik er een lekkere cocktail van. Benieuwd wat Jasmijn ervan vindt!

Wat heb je nodig voor de Blueberry Cheesecake?

Yoghurt Likeur (Bols) (1,5 deel)
Blueberry likeur (0,5 deel)
Blauwe bessen (stuk of 6)
Limoen (halve limoen)

Hoe maak je de Blueberry Cheesecake?

Deze cocktail kun je met en zonder blauwe bessen maken. Om het mooiste resultaat te krijgen maakte ik hem natuurlijk met blueberries. Gebruik een boston shaker. In het glas muddle je de blauwe bessen met een aantal citroen partjes. Hierna voeg je met een barmaatje 1,5 deel yoghurt likeur en 0,5 deel blueberry likeur toe. Even goed shaken. Double strainen als je uitgiet. Gebruik hierbij dus een zeefje want de kleine pitjes gaan door je strainer. Uitgieten in een tumbler glas gevuld met crushed ice. Tenslotte garneren met een aantal blauwe besjes.

Wil je de Blueberry Cheesecake ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate