Een Caipirinha voor de whiskey liefhebber. Je maakt deze Caipirinha Ballsoa met Ballantine's Brasil een speciale whiskey met limoen smaak.
Wat heb je nodig voor de Caipirinha Ballsoa?
Ballantine’s Brasil (1 deel)
Rietsuiker (2-3 barlepels, naar smaak)
Limoen (4 kwartjes)
Crushed ice (vol glas)
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Caipirinha Ballsoa?
1) Snijd 1 limoen in 4 gelijke kwartjes en doe de partjes in een stevig tumblerglas.
2) Strooi naar smaak rietsuiker over de limoenen. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de cachaca) overheersen in deze cocktail.
3) Gebruik een muddler om het sap uit de limoen te persen.
4) Giet hier met een barmaatje 30 – 50 ml Ballantine’s Brasil overheen.
5) Tot aan de rand vullen met gecrushed ijs. Even goed stirren met een barlepel zodat alles goed mengt.
6) Als de limoentjes mooi boven in je cocktailglas zweven voeg voor het opdienen nog wat crushed ice toe zodat het glas mooi vol zit.
WK cocktails
Voor het aankomende WK in Brazilië maakten we verschillende Caipirinhas in het thema van de landen. De Oranjinha met sinaasappel, de Rode Duivel Caipirinha met watermeloen, de Goddelijke Kanaries Caipirinha met ananas en La Roja Caipirinha met aardbeien en nog meer varianten. Ze staan in onze WK cocktail blog.
Wil je de Caipirinha Ballsoa ook zelf een keertje maken?
Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.
Deel je zelfgemaakte Caipirinha Ballsoa via social media
Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.