Caipirinhas in de WK kleuren van het land

Het WK gaat beginnen! Dit jaar is het WK in het swingende Brazilië. En dé cocktail bij uitstek in Brazilië is natuurlijk de Caipirinha. Voor onze favoriete landen Nederland, België en het thuisland maakten we drie varianten op de caipirinha in het thema van het land: de Oranjinha, de Rode Duivel Caipirinha en de Goddelijke Kanaries Caipirinha. Omdat Spanje als titelverdediger weer een grote kanshebber is hebben we ook voor La Roja een Caipirinha gemaakt en omdat we ook altijd rekening moet houden met de Italianen hebben we zelfs een “azuur”blauwe Caipirinha gemaakt.

Oranjinha

Oranjinha WK cocktail
Natuurlijk maakten we voor Nederland een oranje variant op de Caipirinha. Hiervoor maak je de Caipirinha met sinaasappel. Begin met 1 à 2 barlepels rietsuiker en muddle dit met 4 partjes limoen. Voeg nu verse sinaasappelsap toe van 1 sinaasappel. Snijd van te voren wel 2 partjes voor de garnering. Vul je glas met crushed ice en giet als laatste de cachaca (1 deel) in je glas. Even roeren met een barlepel en je hebt een Oranjinha. (spreek uit als: o-ran-sjien-dja).

PS: in plaats van cachaca kun je ook Passoa gebruiken voor de dames.

Bekijk het volledige recept van de Oranjinha

Rode Duivel Caipirinha

Rode Duivel Caipirinha
Ook de Belgische Rode Duivels zijn er dit jaar bij. Daarom voor hen deze mooie Rode Duivel Caipirinha. Deze hebben we gemaakt met verse watermeloen. Begin met 1 à 2 barlepels rietsuiker en muddle dit met 4 partjes limoen. Muddle ook 5 schoongesneden stukken watermeloen. Vul je glas met crushed ice en giet als laatste de cachaca (1 deel) in je glas. Even roeren met een barlepel en garneren met een mooi stukje watermeloen.

Bekijk het volledige recept van de Rode Duivel Caipirinha

Goddelijke Kanaries Caipirinha

Goddelijke Kanaries Caipirinha Voor de WK cocktail voor het gastland – ook wel bekend als de Goddelijke Kanaries bij voetbalfans – maakten we een variant op de Caipirinha met ananas. Daarom noemen we hem de Goddelijke Kanaries Caiprinha. Voor een goddelijke WK cocktail maak je de cocktail met een sappige ananas. Ook hier begin je met 1 à 2 barlepels rietsuiker die je muddlet met 4 limoentjes. Daarna voeg je 5 stukjes sappige ananas toe. Muddle ook daar het sap uit. Vul je glas met crushed ice en giet als laatste de cachaca (1 deel) in je glas. Even roeren met een barlepel en garneren met een mooi stukje ananas.

Bekijk het volledige recept van de Goddelijke Kanaries Caipirinha

La Roja Caipirinha

La Roja Caipirinha Spanje is ook dit WK weer één van de grote favorieten voor de eindzege. De naam van het Spaans elftal is La Roja. En dus maakten we ook voor Spanje een WK cocktail. Deze Caipirinha hebben we gemaakt van aardbeien.

PS: je kunt ook Licor 43 gebruiken in plaats van cachaca. Gebruik dan iets minder rietsuiker.

Bekijk het volledige recept van La Roja Caipirinha.

Squaddra Azzurri

Squadra Azzurri Caiprinha
De Italianen herken je aan hun azuurblauwe shirts. De Azzurri komen vaak ver op het WK. Vooraf geeft vaak niemand een stuiver voor hun kansen. En zo ook dit jaar, maar ik denk dat we toch rekening moeten gaan houden met de Italianen, die naarmate ze verder komen vaak groeien in het toernooi.
De Squaddra Azzurri Caipirinha maak je als een traditionele caipirinha, hierbij voeg je een half deel blue curacao voor de blauwe kleur.

PS: wil je een extra Italiaanse smaak geven aan deze Squaddra Azzurri? Probeer dan bijvoorbeeld eens Limoncello in plaats van cachaca. Zorg wel dat de cocktail blauw blijft natuurlijk!

Ontembare Leeuwen

Ontembare leeuwen WK cocktail
Wist je al dat Nederland niet het enige team is dat in het oranje speelt dit WK? Mijn favoriete team uit Afrika zijn de “ontembare leeuwen” uit Ivoorkust. Van een team dat ontembare leeuwen heet, mogen we natuurlijk veel passie en strijd verwachten en dus past deze mooie Caipirinha Passion perfect bij Ivoorkust. Je maakt hem door verse nectar van één passievrucht toe te voegen in je caipirinha.

Socceroos

Socceroos WK cocktail
Dit jaar helaas geen kiwi’s op het WK. Daarom cheert deze Kiwi Caipirinha voor de Socceroos uit Australië. Je maakt de Kiwi Caipirinha door limoenpartjes te muddlen samen met kiwi in combinatie met 2 schepjes rietsuiker. Probeer deze cocktail snel, want met Nederland en Spanje en de niet te onderschatten Chilenen in de poule verwacht ik niet dat de Socceroos de poule doorkomen.

Doe mee!

Zet je favoriete WK cocktail op de foto en moedig je team aan via Facebook of Twitter (#Cocktailicious). De leukste foto’s zetten wij online op onze site. Je foto mag een foto zijn van je cocktail, maar een selfie of een groepselfie is natuurlijk ook leuk!

Mijn foto’s staan alvast op de blog.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate