Rode Duivel Caipirinha
User Avatar
door Bart

Om de Rode Duivels van België ook aan te moedigen tijdens het WK maakten we deze Rode Duivel Caipirinha. Een lekkere zomerse caipirinha met watermeloen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Rode Duivel Caipirinha Na een aantal jaren van afwezigheid heeft ook België zich verdienstelijk gekwalificeerd voor het WK 2014 in Brazilië. En ze zijn zelfs één van de outsiders voor de titel. Om de Rode Duivels van België ook aan te moedigen maakten we deze Rode Duivel Caipirinha. Een lekkere zomerse caipirinha met watermeloen.

Wat heb je nodig voor de Rode Duivel Caipirinha?

Cachaca (1 deel)
Watermeloen (5 stukken watermeloen)
Limoen (halve limoen)
Rietsuiker (1-2 barlepels)
Garnering: partje watermeloen

Hoe maak je de Rode Duivel Caipirinha?

Gebruik een glas om te muddlen. Muddle eerst de limoen met de rietsuiker. Voeg hierna 5 stukjes schoongesneden watermeloen toe. Daarna voeg je met een barmaatje naar smaak cachaca toe. Crushed ice toevoegen en daarna even roeren. Tot slot garneren met een stukje watermeloen. En als de Rode Duivels scoren maak je weer een nieuwe!

WK cocktails

Natuurlijk maakten we ook een Nederlandse WK cocktail. Ook dit is een variant op caipirinha maar dan met sinaasappels. We noemden hem de Oranjinha! En voor de Braziliaanse gastheren, de Goddelijke Kanaries, maakten we een gele Caipirinha met verse ananas: de Goddelijke Kanaries Caipirinha.

Op onze site staan nog meer varianten op de klassieke Caipirinha. Ook lekker is de Caipirinha met passievrucht of met kiwi.

Wil je de Rode Duivel Caipirinha ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Doe mee!

Zet je favoriete WK cocktail op de foto en moedig je team aan via Facebook of Twitter (#Cocktailicious). De leukste foto’s zetten wij online op onze site. Je foto mag een foto zijn van je cocktail, maar een selfie of een groepselfie is natuurlijk ook leuk!

Mijn foto’s staan alvast op de blog.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate