Goddelijke Kanaries Caipirinha
User Avatar
door Bart

Natuurlijk is de Caipirinha dé Braziliaanse cocktail bij uitstek. Maar voor de WK cocktail voor het gastland - ook wel bekend als de Goddelijke Kanaries bij voetbalfans - maakten we een gele variant op de Caipirinha met ananas.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Goddelijke Kanaries Caipirinha
Natuurlijk is de Caipirinha dé Braziliaanse cocktail bij uitstek. Maar voor de WK cocktail voor het gastland – ook wel bekend als de Goddelijke Kanaries bij voetbalfans – maakten we een variant op de Caipirinha met ananas. Daarom noemen we hem de Goddelijke Kanaries Caiprinha. Voor een goddelijke WK cocktail maak je de cocktail met een sappige ananas.

Het bijgeloof van de Goddelijke Kanaries

Leuk verhaal is het ontstaan van de Goddelijke Kanaries. “Vroeger” speelde het Braziliaans elftal altijd in het wit. Maar succes bleef uit. In 1950 speelde Brazilië het WK in eigen land en was het torenhoog favoriet. In eigen huis verloren de (witte) Brazilianen van buurland en underdog Uruguay met 2-1. Daarna zweerden de Brazilianen het wit af en kozen voor geel. En niet zonder succes, want daarna werden “Os Canarinhos” het meest succesvolle voetballand met 5 wereldkampioenschappen.

Wat heb je nodig voor de Goddelijke Kanaries Caipirinha?

Cachaca (1 deel)
Rijpe ananas (1 schijf)
Limoen (halve limoen)
Rietsuiker (1-2 barlepels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Goddelijke Kanaries Caipirinha?

Gebruik een glas om te muddlen. Muddle eerst de limoen met de rietsuiker. Voeg daarna 5 stukjes schoongesneden sappige ananas toe. Pak de sappigste stukjes van de ananas.* Deze kun je prima muddlen. Daarna voeg je met een barmaatje naar smaak cachaca toe. Crushed ice toevoegen en daarna even roeren. Tot slot garneren met een ananas. En als de Goddelijke Kanaries scoren maak je weer een nieuwe!

* als je te weinig sap krijgt van het muddlen omdat de ananas te hard is, voeg dan gewoon ananassap toe uit een flesje.

WK cocktails

Voor Nederland maakten we een Oranjinha. Een caipirinha met oranje sinaasappels. Voor de Rode Duivels van België maakten we de Rode Duivel Caipirinha.

Op onze site staan nog meer varianten op de klassieke Caipirinha. Ook lekker is de Caipirinha met passievrucht of met kiwi.

Wil je de Goddelijke Kanaries Caipirinha ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Doe mee!

Zet je favoriete WK cocktail op de foto en moedig je team aan via Facebook of Twitter (#Cocktailicious). De leukste foto’s zetten wij online op onze site. Je foto mag een foto zijn van je cocktail, maar een selfie of een groepselfie is natuurlijk ook leuk!

Mijn foto’s staan alvast op de blog.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate