Cappuccino Martini
User Avatar
door Bart

Deze mooie Cappuccino Martini maak je als een Espresso Martini met een witte kraag van melkschuim. In de witte melkkraag kun je al je creativiteit kwijt!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Cappuccino Martini
Cappuccino Martini
Deze mooie Cappuccino Martini maak je als een Espresso Martini met een witte kraag van melkschuim. In de witte melkkraag kun je al je creativiteit kwijt!

Wat heb je nodig voor de Cappuccino Martini?

Kahlua (of Tia Maria) (1 deel)
Vodka (1 deel)
Espresso (1 deel)
Melkschuim (3 el)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Cappuccino Martini?

De Cappuccino Martini maak je dus als een Espresso Martini. Begin met het zetten van een kopje espresso. Laat dit afkoelen. Hiervan gebruik je 1 deel. Voeg daarna 1 deel kahlua en 1 deel vodka toe in een shaker met ijs. Shaken tot je een ijslaagje van condens op je shaker krijgt. Uitschenken in een gekoeld martini glas. Hierna maak je een kraagje van melkschuim. Gebruik hiervoor ca 3 eetlepels.

Je eigen creatie

Met de melkschuim maak je je eigen creatie. Dit doe je door eerst melkschuim door het eerst een beetje te verwarmen en op te kloppen. Snij een figuur in een papiertje. Leg dit op je cocktailglas en strooi poeder met een zeefje in het figuurtje.

Koffie cocktails

Bekijk ook onze andere koffiecocktails zoals de Espresso Martini en de Moccatini!

Deel je zelfgemaakte Cappuccino Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Zelf de Cappuccino Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer ๐Ÿ™‚

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate