Chocolate Martini

Chocolate Martini

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Chocolate Martini
Chocolate Martini

De Chocolate Martini is een klassieke chocolade cocktail. Lekkere cocktail die vrij makkelijk te maken is. Zorg alleen wel dat je een goede chocolade likeur gebruikt. Die bepaalt namelijk hoe lekker je Chocolade Martini is. Zorg natuurlijk ook voor een mooie garnering. Met chocolade snippers of bijvoorbeeld een mooi framboosje. Lekker voor na het eten in combinatie met chocolate chips of een brownie!

Wat heb je nodig voor een Chocolate Martini?

Mozart chocolade likeur (1 deel)*
Vodka (1 deel)
Volle melk (1 deel)
Vloeibare slagroom of gecondenseerde melk (scheut)
Garneren: chocolade snippers of framboosje

1 deel = 30 ml

* in plaats van chocolade likeur kun je natuurlijk ook gewoon een theelepel Nutella gebruiken.

Hoe maak je de Chocolate Martini?

De Chocolate Martini cocktail kun je zowel shaken als blenden. Gebruik in beide gevallen genoeg ijs zodat je cocktail lekker koel is. Gebruik 1 deel vodka, 1 deel chocolade likeur en volle melk (1 deel) en 1 barlepel vloeibare slagroom. Shaken of blenden en daarna uitschenken in een martini glas. Garneren met kleine chocolade snippers of een framboosje. Maar echte chocolate addicts eten er een chocolade mousse of chocolate brownie bij 😉

Chocolade cocktails

Als je deze Chocolate Martini lekker vindt, bekijk dan zeker ook de Stracciatella Martini of de White Chocolate Martini.

Nog meer chocola? Op Chocolove staat allerlei chocolade zoals lekkere kerstchocolade.

Zelf de Chocolate Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Deel je zelfgemaakte Chocolate Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate