Bijna iedereen kent Cheflix inmiddels wel. Het ‘digitale video kookboek’ waar je de ene na de andere chefkok zijn lekkerste food creaties ziet maken. Maar wist je ook al dat je Cheflix kunt volgen voor het maken van cocktails? Niemand minder dan onze Tess Posthumus (internationaal award winner) laat in 15 afleveringen zien hoe je verschillende soorten cocktails zelf kunt maken. 

Cocktail masterclasses van Tess Posthumus

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik het ook gekeken. En ik moet zeggen dat ik meteen 4 afleveringen achter elkaar gekeken heb. Ze zijn kort en lekker up tempo. Daarbij vertelt Tess het allemaal met een glimlach en zonder pretenties. Lekker laagdrempelig dus. 

Handige tips & tricks

Ook als je wat meer verdieping zoekt of juist specifieke tips en tricks, is het de moeite waard om te kijken. Zo laat Tess zien hoe je een mooi rimrandje op je glas maakt. Hoe je zelf siropen kunt maken. Hoe je het beste haalt uit verse ingrediënten als munt en basilicum. Waarom het belangrijk is om een dry shake te doen bij een sour met eiwit. En many more echt handige tips voor je cocktails.

Cocktails maken met je iPad erbij

Zet je spullen klaar in de keuken, terwijl je via de iPad, laptop of smartphone het voorbeeld van Tess volgt. Zo maak je in een handomdraai een Pornstar, Mojito, Moscow Mule of Basil Smash. Extra handig is dat je op de website ook meteen de ingrediënten met de exacte hoeveelheden ziet staan per cocktail.

Leuke cocktails om te maken

Afhankelijk van wat je wilt kun je alles kijken of gewoon “cherry picken”. Leuk om te maken vond ik in ieder geval de Tommy Margarita en de Paloma die ik hier gemaakt heb. Ik denk dat ik een “Bakkie Troost” – variant op de Espresso Martini – en de “Koko Klapa” met kokos en passievrucht zeker ook nog een keertje ga maken!

Kennismakingsactie Cheflix

Speciaal voor lezers van Cocktailicious hebben we een leuke actie beschikbaar: probeer Cheflix nu één maand gratis! Gebruik de code CHEFCOCKTAIL23 tijdens het registreren (in stap 3) om je voordeel te claimen.

Voorwaarden van de actie

  • De vouchercode is alleen geldig voor nieuwe leden van Cheflix en kan maximaal 1x per account worden gebruikt.
  • De uiterste datum om je vouchercode te activeren is 31 mei 2023. Na de uiterste datum is de vouchercode niet meer geldig.
  • Cheflix brengt eenmalig € 0,02 in rekening om jouw gegevens te valideren. Na afloop van de actieperiode wordt het abonnement automatisch verlengd naar een jaarabonnement tegen het reguliere tarief. Indien je dit niet wenst kun je in de actieperiode eenvoudig jouw abonnement stopzetten in jouw account.
  • In geval van annulering ontvang je geen geld terug of een vervangende voucher.
  • Op de registratie bij Cheflix zijn de Algemene Voorwaarden van Cheflix van toepassing.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate