User Avatar
door Bart

Als je een keer een cocktail workshop wil doen dan is de workshop bij Bols echt een aanrader. Ook leuk als uitje! Lees onze review.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Als je een keer een cocktail workshop wil doen dan is de workshop bij Bols echt een aanrader. Niet alleen leer je in een uur de belangrijkste cocktailtechnieken en maak je 5 (!) verschillende cocktails, je mag ze ook nog eens zelf maken in je eigen cocktail station! Tijdens de workshop ben je dus voor een uur lang een echte bartender.
Na alle cocktail inspiratie bij House of Bols stonden we natuurlijk te trappelen om aan de gang te gaan!

Bols Bartending Academy

Bols Bartending Academy
Bij Bols Bartending Academy worden opleidingen, trainingen en workshops gegeven. Het is feitelijk een opleidingscentrum voor bartenders maar er worden ook workshops gegeven aan consumenten.
Wij kregen onze training van een leuke, gezellige bartender die ook bij Feijoa en Door 74 werkt. Hij legde niet alleen uit hoe je een cocktail maakt, maar ook hoe je met je gasten omgaat en waar je op moet letten met hygiëne.

Cocktail 1: long drink

De eerste cocktail die je maakt is een long drink die je maakt in het glas met ginger ale, genever, citroen en munt.
Cocktail Bols Bartending Academy

Cocktail 2: muddlen

De tweede cocktail is een caipirinha met frambozenlikeur. Hier leer je te muddlen met limoenen.
Cocktail Bols Bartending Academy

Cocktail 3: shaken

De derde cocktail is een cosmopolitan cocktail. Hier leer je hoe je shaket met een boston shaker en een finestrainer. Op de foto zie je me overigens een sinaasappelschil aansteken om extra etherische oliën vrij te laten komen boven de cocktail.
Cocktail Bols Bartending Academy

Cocktail 4: muddlen en shaken

De vierde cocktail leer je twee technieken te combineren. Muddlen en daarna shaken in een boston shaker. De fruitige cocktail met verse aardbei, sinaasappel en citroen schenk je uit in een wijnglas met crushed ice.
Cocktail Bols Bartending Academy

Cocktail 5: laagjes opbouwen

De laatste cocktail was een mooie pousse café waarbij je leert hoe je verschillende laagjes in je cocktail kunt opbouwen. Hierbij gebruik je de onderkant van de barlepel als hulpmiddel. Leuk om te doen en als je het goed doet niet moeilijk. Deze cocktail hebben we als afsluiter van de leuke workshop met de groep gedronken.
Cocktail Bols Bartending Academy

Waar voor je geld

De cocktail workshop bij Bols kost 41 euro per persoon. Als je kijkt wat je daarvoor krijgt – je leert 5 cocktails maken onder begeleiding van een professionele bartending met professioneel workstation en tools en dranken + vooraf een inspiratietour bij House of Bols met gratis cocktail – dan is dat zeker niet veel geld.
Bovendien is het een leuke activiteit om te doen met je vriend of vriendin of een groepje vriendinnen. In ons groepje zat zelfs een vrijgezellengroepje. Die hadden natuurlijk erg veel lol! Terwijl je cocktails aan het maken bent staat er lekkere swingende muziek op en je mag je zelfgemaakte cocktails uiteraard ook drinken.

NB: we waren van plan om na de workshop nog naar een cocktailbar te gaan. Maar na 5 cocktails bewaren we dat wel weer voor een volgende keer. Tales & Spirits, HPS en Mystique staan dus nog op ons lijstje om naar toe te gaan.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate