House of Bols entree
User Avatar
door Bart

House of Bols is echt leuk om een keer heen te gaan als je van cocktails houdt. Wij gingen er ook heen. In onze blog lees je er meer over.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Een inspiratietour in het House of Bols stond al lang op mijn agenda, maar afgelopen vrijdagmiddag gingen we er dan eindelijk heen. House of Bols misstaat zeker niet tussen de andere musea op het Museumplein in Amsterdam, want zowel historisch als qua beleving en inspiratie is het een waar cocktail museum. ik voelde me er natuurlijk meteen als een kind in een snoepwinkel.

Wereld van Bols

In het eerste deel van de rondleiding krijg je een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis en de rijke historie van het jenever merk Lucas Bols en de rol die het in de cocktailgeschiedenis heeft gespeeld. Omgeven door mooie cocktail rekwisieten, de grote destillatie ketels en het Delfs Blauw van Bols ga je helemaal op in de wereld van Bols.

Smaakbeleving

Add flavour to the world. Dat is waar het merk Bols voor staat. En dat alle organen je smaakbeleving prikkelen merk je heel goed bij de geurtest. Met een spray kun je alle smaken van Bols ruiken. De naam van de smaak is daarbij afgedekt. Nu ken ik er behoorlijk veel maar het viel me nog niet mee! Echt leuk om te doen!

Cocktail in de Spiegelbar

Na ca 45 minuten is de toer bijna op zijn eind. Dan kom je uit bij de mooie Spiegelbar. Een cocktailbar omgeven door spiegels. Hier kun je via de computer een cocktail die past bij jouw smaakspectrum bestellen. Voor ons werd een heerlijke cocktail met yoghurt en mango likeur en een Aged Mai Tai met aged genever bereid.

Sfeerimpressie

Flairtenden

Nadat we moed ingedronken hadden gingen we nog naar een kamertje met flairflessen waar je een filmpje van je zelf als flairtender kunt maken. Erg grappig om te doen, maar de filmpjes houden we toch nog maar even voor onszelf ๐Ÿ˜‰

Combineren met cocktail workshop

Als je van cocktails houdt is de inspiratietour bij House of Bols erg inspirerend om te doen. Wij konden na de tour in de avond ook meedoen aan een cocktail workshop. Als je ze allebei wil doen kun je het beste de cocktail workshop boeken, want dan doe je vooraf de inspiratietour en aansluitend de workshop.

In de wetenschap dat je per persoon 5 (!) cocktails gaat maken gingen wij eerst maar een hapje eten in Amsterdam.

De review over onze cocktail workshop bij Bols lees je in onze volgende blog.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate