Onze vakantie hebben wij dit jaar een weekje gevierd bij onze vrienden John en Ilona van Casa La Farfalla Bianca. Een superleuke en relaxte B&B vlak bij de kust van het mooie Abruzzo in Italië. Ze hadden alleen nog geen welkomstcocktails. En dus hebben we op onze laatste dag even twee mooie, typisch Italiaanse cocktails voor ze gemaakt waar ze punten mee kunnen scoren bij hun gasten. De eerste hebben we “Scroppino Farfalla Bianca” genoemd. Waarbij Farfalla Bianca (witte vlinder) natuurlijk verwijst naar de naam van het huis. De tweede is een alcoholvrije “Nojito al Limone” die we gemaakt hebben met citroen en munt van het huis.

Scroppino Farfalla Bianca

Het recept hebben we iets aangepast ten opzichte van de originele scroppino. In plaats van vodka hebben we Limoncello uit de streek gebruikt. Je maakt deze cocktail in de blender op basis van citroen sorbet ijs (2 flinke scheppen), 1 deel prosecco (30 ml) en een half deel Limoncello (15 ml). Let ook op het detail van de witte vlinders die we gebruikt hebben als finishing touch.
Hier zie je het resultaat van de Scroppino Farfalla Bianca die we in de tuin gefotografeerd hebben bij een mooi wit antiek tuinsetje. Is het geen plaatje zo?

Scroppino Farfalla Bianca foto
Scroppino Farfalla Bianca

The making of filmpje

We maakten ook een filmpje voor Facebook. In deze making of zie je hoe Bart samen met John de Scroppino Farfalla Bianca maakt.

PS: en als je ook de blooper – waar Bart zeg maar flink struikelt over de naam Casa La Farfalla Bianca – wilt zien dan moet je naar de Facebook pagina gaan van Casa La Farfalla Bianca.

Nojito al Limone (alcoholvrij)

Deze Nojito al Limone is een frisse verademing als je terug komt na een warme dag touren en sightseeing in Abruzzo. Deze Nojito is alcoholvrij met als voordeel dat de alcohol niet gelijk naar je hoofd stijgt als je wat vermoeider bent. Je maakt de cocktail met lekkere citroen uit de streek (zijn zoeter dan hier) in combinatie met anderhalf theelepel suiker en een stuk of 10 muntblaadjes. Die je bij John en Ilona zo uit de tuin kunt plukken. Even goed roeren zodat alles goed mengt, glas vullen crushed ice en aftoppen met San Pellegrino. En als je zin hebt gebruik je bij je refill gewoon Limoncello. Gewoon omdat het kan als je in Italië bent!

Nojito al Limone foto
Nojito al Limone

Aanrader

De B&B van het Nederlandse stel John en Ilona is wat ons betreft zeker een aanrader als je een keer naar het mooie Abruzzo wil gaan of bijvoorbeeld een roadtrip wil maken door Italië. Bovendien weten John en Ilona je goede tips te geven voor bijzondere plaatsjes en leuke uitstapjes in de omgeving. Hieronder nog een sfeerfoto van hun tuin waar we iedere ochtend in alle rust onder de olijvenbomen ons ontbijtje kregen.
Check hier meer informatie over Casa Farfalla Bianca. En als je gaat, vergeet dan niet te vragen naar de Scroppino Farfalla Bianca 😉

Casa La Farfalla Bianca
Sfeerfoto vanuit de tuin

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate