Niet vergeten: zondag 11 mei is het moederdag. En moeders houden van cocktails. Vorig jaar was de Lady 43 dé moederdagcocktail. Maar dit jaar hebben we 5 nieuwe cocktails geselecteerd voor moederdag. Leuk om je moeder mee te verrassen als je bij haar langs gaat. Dit jaar dus gezellig aan de cocktails met je moeder op moederdag?

Elderflower Gin Sour

Elderflower Gin Sour
Elderflower Gin Sour

Als je op moederdag bij je moeder langs gaat is de kans groot dat je een bloemetje voor je moeder meeneemt. In plaats van een bloemtje geven, kun je ook deze Elderflower Gin Sour maken gegarneerd met vlierbesbloesem (Elderflower).

Bekijk het volledige recept van de Elderflower Gin Sour.

Peach Bellini

Peach Bellini
Peach Bellini

Eén van de mooiste vrouwelijke cocktails is de Peach Bellini. Je maakt hem met (bij voorkeur versgemaakte) perzikpuree en prosecco. Als je dit doet zoals ik krijg je een mooie lichtrozige kleur in je Bellini. Een mooi cadeautje voor je moeder!

Bekijk het volledige recept van de Peach Bellini.

Honey Breakfast Martini

Honey Breakfast Martini
Honey Breakfast Martini

Ga je op moederdag ontbijten of brunchen bij je moeder? Dan is deze Honey Breakfast Martini misschien wel iets. Je maakt hem met whiskey honing, citroen, eiwit en honing.

Bekijk het volledige recept van de Honey Breakfast Martini.

Alcoholvrij: Hugo Elderflower

Hugo Elderflower
Hugo Elderflower

Mooie variant op de hippe Hugo. Ik heb hem gemaakt met versgemaakte Elderflower siroop, munt, limoen en bruiswater. Natuurlijk kun je hem ook maken met prosecco in plaats van bruiswater.

Bekijk het volledige recept van de Hugo Elderflower.

Pomelo Cherry Martini

Pomelo Cherry Martini
Pomelo Cherry Martini

Vroeger toen ik klein was … kreeg ik vaak grapefruit met poedersuiker en een cocktailkersje om uit te lepelen. Een lekkere combinatie van zoet en zuur waar ik aan moest denken toen ik lekkere grapefruits (pomelo) in de supermarkt zag liggen en inspiratie zocht voor een nieuw cocktailrecept voor moederdag. Deze Pomelo Cherry Martini is een zelfbedachte creatie en is hier rechtstreeks van afgeleid. Lekkere verse combinatie van zuur en zoet. Lekkere cocktail voor moederdag of gewoon op een mooie zondag.

Bekijk het volledige recept van de Pomelo Cherry Martini.

Nog meer inspiratie voor moederdag:

  • Sunny Martini
  • Watermelon Daiquiri
  • Flirtini
  • Deel je zelfgemaakte cocktail voor moederdag via social media

    Heb je één van deze cocktails gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

    Cocktails met mate

    Cocktails maken is leuk, maar drink met mate