Coco Carnival
User Avatar
door Bart

De Coco Carnival is cocktail gemaakt met als belangrijkste ingrediënten kokos en banaan. De combinatie van de 2 is erg lekker met de volle smaak van banaan en de zachte smaak van kokos. Braziliaans carnaval in je glas!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Coco Carnival
Coco Carnival
Kokos, banaan, mango en cachaca. Als dat geen carnaval is! Niet voor niets heet deze Braziliaanse cocktail Coco Carnival. De Coco Carnival is een zomerse cocktail gemaakt met als belangrijkste ingrediënten kokos en banaan. De combinatie van de 2 is erg lekker met de volle smaak van banaan en de zachte smaak van kokos. Naast banaan, dus ook mango toegevoegd. Hoe meer fruit des te groter het carnaval gevoel!

Wat heb je nodig voor de Coco Carnival?

Cachaca (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Banaan (halve banaan)
Ander tropisch fruit (mango, ananas of cantaloupe meloen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Coco Carnival?

Gebruik om deze cocktail te maken een blender. Doe wat ijsgruis (vergruisde ijsblokjes) samen met de in stukken gesneden banaan (bewaar een paar kleine schijfjes voor de garnering) en wat verse mango, de kokosmelk en natuurlijk de rum in de blender. Laat deze maar een minuutje aanstaan zodat hij helemaal fijn is, bijna als een milkshake. Gebruik een mooi breed glas of een hurricane glas met ijs om de cocktail in uit te schenken en garneer het glas met bananenschijfje. Ik heb hem gesneden in de schil.

Andere Braziliaanse cocktails

Bekijk ook onze andere Braziliaanse cocktails in onze special over Braziliaans carnaval.

Deel je zelfgemaakte Coco Carnival via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate