Niet alle cocktails zijn even makkelijk te maken. Dat geldt in basis niet voor de ingrediënten en bereidingswijze van de Cosmopolitan klassieker. Deze elegante dames cocktail die bekend is van Sex and the City is een bekende cocktail met cranberry sap, vodka, cointreau, suikersiroop en een beetje limoensap. Je maakt de Cosmopolitan met een shaker en je schenkt haar uit in een stijlvol martini glas. Voor de exacte verhoudingen zie ook ons Cosmopolitan recept. Vaak zie je dat de Cosmopolitan gegarneerd wordt met een limoenschijfje of een citroen spiraal. Maar de garnering gaat niet alleen om de presentatie, maar vooral ook om de extra smaakbeleving. En dat geldt dus zeker bij de Cosmopolitan.

Als je deze klassieker in stijl wil drinken dan wil je natuurlijk ook weten hoe je de Cosmopolitan op de juiste manier moet maken. Het geheim zit in de smaakbeleving van de etherische oliën die in een sinaasappel zitten. Deze maken je Cosmopolitan helemaal af!

In deze blog lees je in 3 stappen hoe je de perfecte Cosmopolitan maakt.

1. Sinaasappelschil

Cosmopolitan sinaasappelschil
Snijd met een scherp mes een mooi stuk schil van een sinaasappel. Niet te dik, want er mag geen vruchtvlees bijzitten. In de sinaasappelschil zitten etherische oliën die vrij komen als je de buitenkant van de schil verwarmd met een aansteker of een lucifer. Terwijl je de sinaasappelschil aansteekt knijp je met je 2 vingers de schil met de bolling naar buiten toe. Als je dit goed doet boven je Cosmopolitan krijg je een klein steekvlammetje en druppelen de etherische oliën in je martini glas.

2. Smaakbeleving

Cosmopolitan smaakbeleving Nu je dit gedaan hebt wrijf je met je sinaasappel schil de rand van je glas in. Dit zorgt ervoor dat je het lekkere aroma zowel qua smaak als qua geur extra proeft en ruikt in je Cosmopolitan.

3. Presentatie

Cosmopolitan garnering
Als laatste maak je een klein slitje met een scherp mes in de sinaasappelschil zodat je je Cosmopolitan mooi kunt garneren met de sinaasappel.

Cosmopolitan varianten

Op de traditionele Cosmopolitan kun je allerlei variaties maken. Je leest ze in deze blog.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate