User Avatar
door Bart

Hou je van creme brulee? Deze cocktail smaakt precies zo! Lees dus snel hoe je ook deze Creme Brulee Martini zelf kunt maken!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct
5 van 1 stem
Beoordeel het recept
Glas Martiniglas
Smaak romig
Bereiding Moeilijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Triple Sec
Tijd 6 minutes

Ingrediënten

  • 30 ml Vodka
  • 20 ml Triple sec of Grand Marnier
  • 30 ml Vloeibare slagroom
  • 0,5 theelepel Advocaat
  • 10 ml Creme Brulee Monin
  • Garnering: rietsuiker
  • Sinaasappelzest

Benodigdheden

Bereidingswijze

  • Shaken met ijs

Instructies

  • Als je deze cocktail wilt maken met een randje van rietsuiker, begin hier dan mee
  • Smeer de glas in met sinaasappel en doop vervolgens in rietsuiker zodat je de rand van je glas mooi dekt. Houd het subtiel.
  • Gebruik een shaker met ijs. Voeg met een barmaatje 30 ml vodka, 20 ml triple sec (of Grand Marnier) en 30 ml vloeibare slagroom toe
  • Voeg ook 10 ml Creme Brulee toe
  • Voor de vanille smaak voeg je met een klein theelepel advocaat toe, niet te veel want je wilt niet dat de advocaat overheerst.
  • Shake met ijs en schenk uit in je martiniglas
  • Garneer met sinaasappelzest die je nog even aansteekt voor je hem in het glas legt
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

De echte Creme Brulee beleving krijg je door een garneerrandje van rietsuiker te maken en een sinaasappelzest aan te branden.

Creme Brulee in een Martiniglas

Hou je van creme brulee? Deze cocktail smaakt precies zo! Lekker bijvoorbeeld na het eten. Deze culinaire Creme Brulee Martini is niet de makkelijkste cocktail om te maken, maar als hij lukt is de cocktail onvergetelijk lekker! De smaakmakers zijn de Creme Brulee Monin, een klein beetje advocaat en een scheutje triple sec die de cocktail een lekkere sinaasappel hint geeft.

Het randje met rietsuiker maak je door de rand van je glas met sinaasappel in te smeren en vervolgens het glas te drukken in rietsuiker. Het resultaat zie je goed in de tweede detailfoto.

Advocaat voor de vanille smaak

Voor de vanille smaak gebruik je advocaat. Een klein theelepeltje toevoegen voor het shaken is al voldoende voor de vanille smaak.

Sinaasappelzest als special effect

In deze cocktail zit triple sec. Een sinaasappellikeur. Om de smaak te benadrukken garneer je met een sinaasappelzest. Snijd de zest zonder vruchtvlees. Als je deze lichtjes knijpt tussen je vingers komen etherische oliën vrij die er voor zorgen dat er klein steekvlammetje komt als de je hem aansteekt.

Deze cocktail is het mooist als je hem opdient in een subtiel after dinner glas of een stijlvol Martiniglas.

Update: Licor 43 Creme Brulee

Sinds kort heeft Licor 43 een nieuwe smaak: Licor 43 Creme Brulee! Dit maakt het nog makkelijker om deze cocktail te maken!

After dinner cocktails

Als je deze Creme Brulee Martini lekker vindt, bekijk dan bijvoorbeeld ook de Limoncello Tiramisu Martini of de Affogato Martini.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate