Wil je zelf een Creme Brulee Martini maken?

Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler.

Bekijk hier de Cocktail Set van BarDeluxe.
Bart
Houd je van creme brulee? Lees dan snel hoe je deze culinaire Creme Brulee Martini zelf kunt maken met de echte Creme Brulee beleving!
5 van 1 stem
Glass Martiniglas
Smaak romig
Bereiding Moeilijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Triple Sec
Tijd 6 min

Ingrediënten

  • 30 ml Vodka
  • 20 ml Triple sec of Grand Marnier
  • 30 ml Vloeibare slagroom
  • 0,5 theelepel Advocaat
  • 10 ml Creme Brulee Monin
  • Garnering: rietsuiker
  • Sinaasappelzest

Benodigdheden

  • Shaker
  • Scherp mes
  • Barmaatje

Bereidingswijze

  • Shaken met ijs

Instructies

  • Als je deze cocktail wilt maken met een randje van rietsuiker, begin hier dan mee
  • Smeer de glas in met sinaasappel en doop vervolgens in rietsuiker zodat je de rand van je glas mooi dekt. Houd het subtiel.
  • Gebruik een shaker met ijs. Voeg met een barmaatje 30 ml vodka, 20 ml triple sec (of Grand Marnier) en 30 ml vloeibare slagroom toe
  • Voeg ook 10 ml Creme Brulee toe
  • Voor de vanille smaak voeg je met een klein theelepel advocaat toe, niet te veel want je wilt niet dat de advocaat overheerst.
  • Shake met ijs en schenk uit in je martiniglas
  • Garneer met sinaasappelzest die je nog even aansteekt voor je hem in het glas legt

De echte Creme Brulee beleving krijg je door een garneerrandje van rietsuiker te maken en een sinaasappelzest aan te branden.

Creme Brulee in een Martiniglas

Hou je van creme brulee? Deze cocktail smaakt precies zo! Lekker bijvoorbeeld na het eten. Deze culinaire Creme Brulee Martini is niet de makkelijkste cocktail om te maken, maar als hij lukt is de cocktail onvergetelijk lekker! De smaakmakers zijn de Creme Brulee Monin, een klein beetje advocaat en een scheutje triple sec die de cocktail een lekkere sinaasappel hint geeft.

Het randje met rietsuiker maak je door de rand van je glas met sinaasappel in te smeren en vervolgens het glas te drukken in rietsuiker. Het resultaat zie je goed in de tweede detailfoto.

Advocaat voor de vanille smaak

Voor de vanille smaak gebruik je advocaat. Een klein theelepeltje toevoegen voor het shaken is al voldoende voor de vanille smaak.

Sinaasappelzest als special effect

In deze cocktail zit triple sec. Een sinaasappellikeur. Om de smaak te benadrukken garneer je met een sinaasappelzest. Snijd de zest zonder vruchtvlees. Als je deze lichtjes knijpt tussen je vingers komen etherische oliën vrij die er voor zorgen dat er klein steekvlammetje komt als de je hem aansteekt.

Deze cocktail is het mooist als je hem opdient in een subtiel after dinner glas of een stijlvol Martiniglas.

After dinner cocktails

Als je deze Creme Brulee Martini lekker vindt, bekijk dan bijvoorbeeld ook de Limoncello Tiramisu Martini of de Affogato Martini.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate