Creme Brulee Martini

Creme Brulee Martini

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Creme Brulee Martini
Creme Brulee Martini

Hou je van creme brulee? Deze cocktail smaakt precies zo! Lekker bijvoorbeeld na het eten. Deze culinaire Creme Brulee Martini is niet de makkelijkste cocktail om te maken, maar als hij lukt is de cocktail onvergetelijk lekker! Het geheime ingrediënt is de vodka karamel en een scheutje cointreau dat de cocktail een lekkere sinaasappel hint geeft.

Wat heb je nodig voor een Creme Brulee Martini?

Vodka Karamel (1 deel)
Grand Marnier (0,5 deel)
Vanille vla (1 deel)
Melk (1 deel)
Rietsuiker
Sinaasappelzest

1 deel = 30 ml

NB: geen vodka caramel? Probeer het dan met Monin karamel als alternatief in combinatie met vodka.

Hoe maak je een Creme Brulee Martini?

Deze cocktail maak je als een Creme Brulee. Voor je begint rim je je glas met rietsuiker. Eerst heb ik de rand van het glas in sinaasappel gedoopt zodat het gaat plakken. Gebruik een shaker met ijs. Doe hierin de vodka karamel, grand marnier, vanille vla en melk. Flink shaken tot het 1 vloeibaar geheel is. Uitschenken in het glas. Als finishing touch doe je een sinaasappelzest in het glas. Voor extra sfeer en beleving (en smaak) steek je de zest eerst aan voor je hem in het glas doet.

Vergelijkbare cocktails

Als je deze Creme Brulee Martini lekker vindt, bekijk dan zeker ook de Tiramisu Martini of bijvoorbeeld de Chocolate Martini.

Zelf de Creme Brulee Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Deel je zelfgemaakte Creme Brulee Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate