Daiquiri cocktails maken

El Floridita: de bakermat van de Daiquiri
El Floridita: de bakermat van de Daiquiri

“A man doens’t exist until he is drunk” was de lijfspreuk van Ernest Hemingway.

De bekende Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway stond ook bekend om zijn voorliefde voor cocktails. Voor zijn mojito ging hij Havana, Cuba naar La Bodeguita. Voor zijn favoriete Daiquiri ging hij naar El Floridita (zie afbeelding). Hemingway zou er ooit 15 of 16 daiquiri achter elkaar gedronken hebben!

De Daiquiri (uit te spreken als dek-keri) is een absolute klassieker uit de shortdrink klasse. Het drankje ziet er stijlvol en elegant uit, maar is dat van origine absoluut niet. Britse zeelui dronken de voorloper van dit Caraïbische drankje, dat simpelweg bestond uit hun rantsoen; rum, water, limoenen en suiker.

Hoe maak je een Daiquiri?

De klassieke Daiquiri is de perfecte mix van de vier basiselementen van elke cocktail: zoet (rietsuiker), zuur (limoen), krachtig (rum) en fris (ijs). De zoektocht naar balans is een echte uitdaging. Dit heeft alles te maken aan het grote contrast tussen het zure van de limoen en het zoete van de suiker. Mijn Daiquiri was iedere keer te zuur, omdat ik zelf niet scheutig ben met suiker. Wees dus zeker niet te zuinig met suiker. Dit komt de balans ten goede!
De Daiquiri – zeker de klassieke – vereist wat oefening. Naarmate je een cocktail vaker maakt ga je de cocktail steeds beter afstemmen op je smaak. Dus nu ben ik eruit hoe je een lekkere Daiquiri maakt!

Frozen Daiquiri

Zelf vind ik het het lekkerst de Daiquiri “frozen” te maken. Met een blender en veel crushed ice. Zo krijg je een mooi en lekker granité effect van het ijs.

Favoriete Daiquiri cocktails

Zoals Hemingway zijn favoriete bars had, zo hebben wij ook “onze” favoriete Daiquiri’s. Als je een blender gebruikt kun je de Daiquiri maken met je favoriete fruitsmaak. Bekend zijn varianten met aardbei, kiwi, banaan. Maar denk bijvoorbeeld ook aan orange, watermeloen of mango.

Daiquiri
Daiquiri classic
Strawberry Daiquiri
Strawberry Daiquiri
Kiwi Daiquiri
Kiwi Daiquiri
Watermelon Daiquiri
Watermelon Daiquiri
Mango Strawberry Daiquiri
Mango Strawberry Daiquiri

Deel je zelfgemaakte Daiquiri via social media

Heb je een Daiquiri cocktail gemaakt dit je met ons wil delen? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

populairste cocktails