User Avatar
door Bart

Voeg een vleugje zomer toe aan je dag met de Strawberry Daiquiri. Bekijk hoe je deze zomerse cocktail met rum en aardbeien zelf maakt. Heerlijk op een warme dag!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.09 ⭐️ (70x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Margaritaglas
Smaak Fruitig
Bereiding Gemiddeld
Sterkte Gemiddeld
Drank Rum
Tijd 5 minutes
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

 • Witte rum 30 ml
 • Suikersiroop 10 ml
 • Aardbeien 8 stuks
 • Limoen sap van halve limoen

Benodigdheden

 • Barmaatje
 • Blender

Bereidingswijze

 • Blenden

Instructies

 • Doe minimaal 8 aardbeien (meer mag altijd) in de blender.
 • Pers hierover een halve limoen en voeg met een barmaatje 30 ml witte rum en wat suikersiroop (10 ml) toe.
 • Goed blenden totdat het een mooi, egaal rood mengsel is. Wil je hem frozen hebben, voeg dan veel ijs toe bij het blenden zodat het "slushy" wordt.
 • Even proeven met een rietje om te kijken of de cocktail op smaak is.
 • Schenk je je cocktail uit de blender uit in een stijlvol glas, bij voorkeur een coupe of margarita glas. Maar een martini of mason jar mag ook. Dit mag tot de rand.
 • Garneer met een mooie verse aardbei als finishing touch.
ingredienten Strawberry Daiquiri
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Tip: gebruik voor deze cocktail verse aardbeien die lekker zoet zijn. Anders krijg je een zurige cocktail

Na het blenden schenk je de aardbeien puree uit met een zeefje, zo zeef je de pitjes eruit
Garneer met verse aardbei

De zomerse Strawberry Daiquiri

De Strawberry Daiquiri is een heerlijke en verfrissende cocktail die heerlijk is op een warme zomerdag. Met zijn fruitige smaak en subtiele zoetheid is het een favoriete keuze voor veel cocktailliefhebbers. De cocktail combineert verse aardbeien met rum en een vleugje zuur van limoensap, wat resulteert in een smaakvolle en gebalanceerde mix.

Ben je op zoek naar de klassieke Daiquiri met rum en limoen? Bekijk dan hier ons cocktailrecept van de Daiquiri.

Welke rum gebruik je?

Daarnaast kun je experimenteren met verschillende soorten rum om de smaak van je Strawberry Daiquiri aan te passen. Traditioneel gebruik je witte rum, maar probeer zeker ook eens een bruine “Anejo” rum of Malibu rum als je daarvan houdt. Elke rumsoort zal een uniek karakter aan de cocktail geven, waardoor je de smaak naar jouw voorkeur kunt aanpassen.

Bekijk verschillende rums bij Gall & Gall

Suiker

Suiker is in combinatie met de aardbeien een belangrijke smaakmaker om de zoete smaak te creëren van deze cocktail. Wil je geen suiker gebruiken dan kun je eventueel ook agavesiroop, honing of bijvoorbeeld vanillesuiker gebruiken.

Garneertips

Naast de gebruikelijke garnering met een verse aardbei aan de rand van het glas, kun je de presentatie van je Strawberry Daiquiri verder verbeteren met enkele creatieve garneertips. Probeer bijvoorbeeld een schijfje limoen op de rand van het glas te plaatsen of voeg een klein takje munt toe voor een vleugje frisheid. Of rijg enkele aardbeien op een cocktailprikker en plaats deze op de rand van het glas. Deze kleine details voegen niet alleen qua uitstraling iets toe, maar kunnen ook een subtiele smaaknuance aan de cocktail geven.

Maak een ijskoude Strawberry Daiquiri met frozen aardbeien

Daiquiri’s zijn heerlijk om met vers fruit te maken. Dit doe je met een blender waarbij je rum en suikersiroop toevoegt. Deze Frozen Strawberry Daiquiri is een echte zomertopper. Het lekkerst vind ik deze cocktail als je hem met frozen aardbeien maakt en met extra veel ijs. Zo wordt je Strawberry Daiquiri lekker slushy zoals je kunt zien op de foto hieronder.

Frozen Strawberry Daiquiri
Frozen Strawberry Daiquiri

Veelvoorkomende fouten

Bij het maken van een Strawberry Daiquiri kunnen enkele veelgemaakte fouten optreden die de smaak en kwaliteit van de cocktail kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om op de volgende punten te letten om teleurstellingen te voorkomen.

 • Een veelvoorkomende fout is het gebruik van onrijpe aardbeien. Zorg ervoor dat je rijpe en sappige aardbeien gebruikt om een smaakvolle Strawberry Daiquiri te creëren.
 • Een andere fout is het ontbreken van voldoende zoetheid. Hoewel aardbeien van nature zoet zijn, kunnen ze wat extra suikersiroop nodig hebben om de cocktail perfect in balans te brengen. Pas de zoetheid aan naar je persoonlijke smaak. Gebruik hiervoor Monin suikersiroop of zelfgemaakte suikersiroop.
 • Een verkeerde verhouding van de ingrediënten kan ook de smaak beïnvloeden. Te sterk door te veel rum, te zuur door de limoen of juist te vlak door het ontbreken van limoen. Het is belangrijk om de juiste verhoudingen te gebruiken om een gebalanceerde smaak te krijgen. Experimenteer met de verhoudingen van de rum, aardbeien en andere ingrediënten om de perfecte balans te vinden.
 • Het zeven van de aardbeienpuree is een belangrijke stap die soms wordt overgeslagen. Het zeven zorgt ervoor dat de pitjes en vezels worden verwijderd, waardoor de cocktail zijn karakteristieke gladde en aantrekkelijke textuur krijgt. Vergeet niet om de puree door een zeef te halen voordat je deze aan je cocktail toevoegt.

Probeer ook eens een andere Daiquiri smaak

De Strawberry Daiquiri is de meest bekende fruitsmaak van de Daiquiri familie. Maar probeer zeker ook een keer de Daiquiri Kiwi, een Banana Daiquiri of de Watermelon Daiquiri. Mijn persoonlijke favoriet is de Mango Daiquiri!

frozen mango daiquiri cocktail
Mango Daiquiri
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate