Dark Desire
User Avatar
door Bart

De Dark Desire is een mooie cocktail van verse bramen waar je donkere verlangens van naar boven komen! Bekijk het recept en maak de cocktail zelf.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Dark Desire
Dark Desire
In de tuin hebben we op dit moment hele mooie bijna pikzwarte bramen. Toen ik ze plukte barstte het sap bijna in mijn hand. Ik kon er twee dingen mee doen. Jam mee maken of een cocktail. Ik koos natuurlijk voor het laatste! De bramen geven een mooie donkere kleurstof en zo kwam ik ook op de naam van deze cocktail. Dark Desire! Want van deze cocktail komen je donkerste verlangens vanzelf naar boven…

Wat heb je nodig voor de Dark Desire?

Gin (1,5 deel)
Blueberry likeur (0,5 deel)
Limoensap (halve limoen limoen)
Suikersiroop (1 barlepel)
Bramen (4 stuks)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Dark Desire?

Gebruik als glas een gekoeld champagne coupe glas en een boston shaker met ijs. Muddle 3 bramen in het glas met een muddler met 3 limoenpartjes. Voeg hierna met een barmaatje 1,5 deel gin en 0,5 deel blueberry likeur toe. Proef even en als je de cocktail zoeter wil maken voeg dan 1 barlepel suikersiroop naar smaak toe. Shake krachtig en giet uit met een finestrainer en een zeefje zodat je de pulp van de bramen niet meeschenkt in je cocktailglas. Garneren met braam.

PS: eet de braam op het laatst. Deze is dan helemaal doordrenkt van de smaak van je cocktail.

Vergelijkbare cocktails

Nog een paar mooie cocktails zoals French Kiss of de White Lady Romance. Benieuwd wat je ervan vindt!

Deel je zelfgemaakte Dark Desire via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate