We hebben deze lijst vrij strak gehouden, maar hebben geprobeerd een breed scala aan smaken en voorkeuren te benoemen. Met deze flessen haal je een mooie cocktailbar in huis. Wil je wat meer sophisticated voor de dag komen dan moet je de volgende dranken in huis halen! 

Bourbon 

Alle bourbon is whisky, maar niet alle whisky is bourbon. Om een ​​whisky een bourbon te mogen noemen, moet deze eerst aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Ten eerste moet de puree – dat zijn de granen waaruit de spirit wordt gedistilleerd – voor 51% uit maïs bestaan. Dit in tegenstelling tot Schotse whisky die wordt gedistilleerd uit gemoute gerst. De maïs geeft bourbon een zoetere smaak, perfect om te mixen. De andere opmerkelijke regel is dat bourbon moet worden gerijpt in nieuwe verkoolde Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze rijping zorgt voor de houtachtige en eikenachtige tonen waar bourbon beroemd om is.

Als je denkt dat je niet van whisky houdt, raad ik je aan een keer een “rogge” te proberen. De roggekorrels zorgen voor een diepere, rijkere en kruidiger smaak aan deze whisky. Roggecocktails zijn doorgaans rijker en hebben tonen van bakkruiden, perfect gemengd met zoete siropen.

Brandewijn of Brandy

Niet alleen een hit tijdens kerst. Eigenlijk een klassiek cocktailingrediënt dankzij zijn lange geschiedenis. Als je van droge wijnen en sterke dranken houdt, probeer dan eens een paar cognaccocktails. Cognac en Armagnac zijn beide cognac, maar worden in die gebieden van Frankrijk gedistilleerd en gerijpt, zoals champagne voor mousserende wijn is. We houden van cognac omdat het sterkere fruit- en bessentonen heeft die heel goed werken in cocktails en andere mixdrankjes. 

Gin

Gin is momenteel zo populair en er verschijnen elke maand nieuwe distilleerderijen. Het is de basisgeest in veel populaire klassieke cocktails en past heel goed bij gearomatiseerde likeuren. Je kunt met gin zo’n verscheidenheid aan cocktails maken dat het een hoofdbestanddeel van een geweldige thuisbar zou moeten zijn. Als je denkt dat je niet van gin houdt, dagen we je uit om een ​​aantal lekkere cocktails te maken. Je kunt kwaliteitsgin krijgen voor een redelijk goede prijs.

Tequila/Mezcal

Als je van Margaritas houdt, dan is een goede Tequila of Mezcal een must. Beide worden gedistilleerd met sap van Agave. Mezcal kwam eigenlijk op de eerste plaats en na het succes ervan gebruikte een stad genaamd Tequila Blauwe Agave om een ​​versie van deze drank te distilleren, waarbij de naam van de stad werd overgenomen en deze wereldberoemd werd. De een is van de Mezcal de ander van de Tequila. Mezcal en Tequila door elkaar gebruiken in cocktailrecepten.

Rum

Rum varieert enorm en de regels over wat rum mag worden genoemd, zijn behoorlijk relaxed. Het resultaat is een sterke drank die enorm kan variëren, van fles en distilleerderij tot de andere. Veel recepten, vooral recepten in ‘tiki’-stijl van Trader Vic en Jeff ‘Beachbum’ Berry, vereisen dat meerdere rum in één drankje worden gebruikt. Deze mix speelt in op de verscheidenheid aan smaken en smaken, je moet dus absoluut rum mixen en combineren in je cocktails.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate