Mango Mojito pitcher
Mango Mojito pitcher
De zomer komt er aan en om goed voorbereid de zomer in te gaan, hierbij een blog hoe je een cocktail pitcher maakt. Handig als je vrienden wil uitnodigen op je terras of voor een BBQ. Je maakt de pitcher 1 keer en je hebt er een middag plezier van! We hadden nog mango in huis, limoenen en verse munt. En dus maakten we een heerlijke Mango Mojito pitcher. Heerlijk op een zomerse dag!

Een pitcher is een grote hoeveelheid van een bepaalde drank die gemaakt wordt in een karaf of schenkkan en heeft een inhoud van ca 1,8 liter. Makkelijk want zo kun je in 1 keer een grote batch maken.

Wat heb je nodig voor een Mango Mojito pitcher? (voor 4 personen)

Rum (20 cl)
Bruiswater (0,4 liter)
4 limoenen
20 blaadjes munt
1 mango
Rietsuiker (3 eetlepels)
Garnering: mango, limoen en munt

Hoe maak je een Mango Mojito pitcher

Voor de pitcher gebruik je een schenkkan of karaf. Begin met 2 limoenen te snijden in partjes en met kleine stukjes mango en 3 eetlepels rietsuiker te muddlen in een stevig glas. Dit giet je hierna in de karaf. Hierna voeg je lekker veel muntblaadjes toe, stukjes mango en de rest van de limoenpartjes. Dan de rum. 20 cl. Even roeren met een barlepel. Voeg dan ijsblokjes toe tot 3/4 van de karaf. Daarna volgt het bruiswater. Niet meer dan 0,4 liter. Daarna nog een keer goed roeren zodat het fruit niet onderin blijft zitten in de pitcher maar mooi verdeeld is. Even voorproeven. Als de cocktail helemaal op smaak is dan kun je uitschenken in kleine tafelglaasjes met ijs en extra garnering. De eerste glazen maak je extra mooi op met garnering.

Paar praktische tips nog voor je aan de slag gaat

 • Gebruik niet te veel ijs. Max 1/3 de van de karaf. Je kunt beter ijs bijvullen, dan dat je cocktails waterig worden van het smeltende ijs.
 • In plaats van rietsuiker kun je ook gewoon suikersiroop gebruiken. Makkelijker en mengt bij een grote hoeveelheid beter dan losse rietsuiker. Begin met 2,5 barmaatjes (75 ml) suikersiroop en vul eventueel aan als je het zoeter wil maken.
 • Maak de cocktail niet te sterk en gebruik kleine glaasjes. Bij een pitcher maak ik de cocktail iets lichter qua alcohol dan dat je 1 cocktail zou maken. Heeft ook als voordeel dat je er makkelijk nog eentje kunt nemen ๐Ÿ˜‰
 • Gebruik een lange lepel. Niet alleen om heel goed te roeren maar ook om stukjes fruit in de glazen te scheppen.
 • Gebruik lekker veel vers fruit. Net als bij een sangria wil je dat je pitcher lekker vol zit met veel vers fruit.
 • Ook lekker als pitcher: Strawberry Margarita of een Pina Colada

  Als je een Strawberry Margarita maakt of een Pina Colada dan maak je deze eerst in de blender en schenk je die uit in de karaf. Bij een Mojito of een andere long drink cocktail maak je de cocktail in de karaf.
  Ook erg lekker als pitcher is de After Summer Punch met wit bier en frambozen.

  After Summer Punch
  After Summer Punch

  Deel je zelfgemaakte cocktail pitcher via social media

  Heb je een cocktail pitcher gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

  Cocktails met mate

  Cocktails maken is leuk, maar drink met mate