Dragon Daiquiri foto
User Avatar
door Bart

Deze Dragon Daiquiri is speciaal voor Game of Thrones fans. Bekijk het recept hoe je deze stoere cocktail met dragon fruit maakt!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Dragon Daiquiri foto
Dragon Daiquiri

Yes yes! Morgen is er weer een Game of Thrones aflevering. Derde uitzending al weer. Wij kijken iedere week met de hele family. En dit keer komt iedereen bij ons thuis kijken. Speciaal daarvoor maakte ik een Game of Thrones cocktail met dragon fruit: de Dragon Daiquiri! En voor de gelegenheid maakte ik hem in de vrucht van de dragon fruit. Benieuwd wat Daenerys Targaryan ervan zou vinden!

Wat heb je nodig voor een Dragon Daiquiri?

1 dragon fruit
Limoen (halve limoen)
Rum (1 deel)
Suikersiroop (10 ml)
Crushed ice

1 deel = 30 ml

Dragon fruit (ook wel Pitahaya) is een exotische vruchtsoort die oorspronkelijk uit Midden Amerika en Zuid Amerika komt. Hij wordt ook gekweekt in Zuid Oost Azie. De meest bekende is roze van de buitenkant en wit aan de binnenkant. Maar je hebt ze ook die roze zijn aan de binnenkant. De smaak is vrij neutraal en doet vanwege de pitjes ook wel aan kiwi denken. Je kunt ze in Nederland onder andere verkrijgen bij de Albert Heijn XL, Sligro, Hanos en exotische supermarkten.

Hoe maak je een Dragon Daiquiri?

Deze Dragon Daiquiri maak je als een Daiquiri met vers vruchtvlees van de dragon fruit. Begin met de dragon fruit te onthoofden (daar hebben ze bij Game of Thrones ook geen moeite mee). Snijd er niet te veel af, want dan word je cup te klein waar je straks uit gaat drinken. Daarna snijd je ook een halve centimeter bij de voet ervan af zodat je Dragon Daiquiri kan staan. Doe dit voorzichtig anders gaat je cocktail lekken van de onderkant. Nu ga je de dragon fruit voorzichtig uitlepelen met een kleine lepel. Voorzichtig want je wil niet dat de wand of de bodem kapot gaat. Het vruchtvlees doe je in de blender. Hierna pers je een halve limoen uit in de blender. Met een barmaatje voeg je 1 deel rum toe. Voeg zeker ook wat suikersiroop toe, zelf vind ik de dragon fruit niet heel smaakvol van zichzelf. Even goed blenden met crushed ice tot het รฉรฉn vloeibaar geheel is. Even proeven en als je tevreden bent over de structuur en de smaak dan kun je de cocktail uitgieten in de uitgeholde dragon fruit. Garneren is niet nodig, bij Game of Thrones houden ze niet van poespas! Proost, Game of Thrones kan beginnen!

The making of

Dragon Daiquiri the making of

Nog meer Game of Thrones cocktails

Te veel gedoe? Of heb je liever een andere soort cocktail? Ik maakte nog 2 andere GoT cocktails met dragon fruit: de Dragon Colada en een Dragon Martini. Zie ook de blog.

Deel je zelfgemaakte Dragon Daiquiri via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate