Iedere week kijken wij Game of Thrones. Met de hele familie. Deze week was het bij ons en maakten wij voor de gelegenheid 3 verschillende cocktails met dragon fruit! De Dragon Martini, Dragon Colada en de Dragon Daiquiri maakten we in een cup van een uitgeholde dragon fruit!

Dragon Daiquiri

Dragon Daiquiri foto
Dragon Daiquiri

Deze Dragon Daiquiri maak je in een uitgeholde dragon fruit. Het vruchtvlees blend je met wat limoensap rum en suikersiroop. En dan krijg je dus een Dragon Daiquiri die je heerlijk kunt uitschenken in een stoere cup van dragon fruit. Benieuwd wat Daenerys Targaryan ervan zou vinden!

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Dragon Daiquiri

Dragon Colada

Game of Thrones Dragon Colada foto
Dragon Colada

Voor deze Dragon Colada heb ik speciaal een kelk achtig glas gebruikt dat me doet denken aan de middeleeuwen. Verder valt het kleurcontrast op van de witte Colada met de felle garnering van dragon fruit. Je maakt deze cocktail als een Piรฑa Colada (ananas sap 30 ml, kokosmelk 20 ml, rum 30 ml) maar dan voeg je nog 1/3 van het vruchtvlees van de dragon fruit toe in de blender. Even blenden tot het een vloeibaar geheel is en uitschenken in een glas met ijs. Mooi maken met dragon fruit garnering.

Dragon Martini

Dragon Martini
Deze Dragon Martini lijkt op de Dragon Daiquiri alleen gebruik je vodka (30 ml) in plaats van rum. Daarnaast gebruik je dus het vruchtvlees van de dragon fruit, limoensap (van een kwart limoen) en wat suikersiroop (5 ml) om wat zoetigheid aan de smaak toe te voegen. Blenden en uitschenken met een finestrainer. Om nog een kick toe te voegen aan deze Game of Thrones cocktail kun je nog wat druppels Absinth toevoegen. Uitschenken in een voorgekoeld martiniglas.

Welke ga jij maken?

Volgende week is het weer Game of Thrones! Welke cocktail ga jij maken met dragon fruit?

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate