Dutch Tulip foto
User Avatar
door Bart

Dit is de Dutch Tulip! Een mooie, superfrisse lentecocktail. Je maakt hem als een Mojito maar dan met een boost sinaasappel en triple sec. Opdienen met een mooie oranje tulp. Als dat geen lente is!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Dutch Tulip foto
Dutch Tulip
Dit is de Dutch Tulip! Een mooie, superfrisse lentecocktail. Je maakt hem als een Mojito maar dan met een boost sinaasappel en triple sec. Opdienen met een mooie oranje tulp. Als dat geen lente is!

Wat heb je nodig voor de Dutch Tulip?

Rum (0,5 deel)
Triple sec (1 deel)
Limoen (halve limoen in kwartjes)
Sap van een halve sinaasappel + 4 sinaasappelpartjes in het glas
Munt (takje munt)
Bruiswater (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Dutch Tulip?

Deze cocktail vind ik lekker als de cocktail lekker fris is. Dus ik heb er een half deel rum in gebruikt. Voor de zoete sinaasappelsmaak gebruik je triple sec. Als je 1 deel triple sec gebruikt hoef je zeker geen rietsuiker te gebruiken, want dit is zoet genoeg. Verder gebruik je sap van een halve limoen en voeg je nog 4 limoenpartjes toe in het glas. Voeg ook verse sinaasappelsap toe en een stuk of 4 sinaasappelpartjes. Daarnaast ook nog een aantal muntblaadjes. Crushed ice toevoegen en even goed roeren met je barlepel. Zorg ervoor dat de muntblaadjes ook naar boven geroerd worden. Daarna voeg je nog een scheut bruiswater toe en eventueel nog wat crushed ice. Als je glas tot aan de rand vol zit kun je je glas mooi garneren met munt. Nu is je cocktail klaar om op te dienen. En vergeet de oranje tulp niet natuurlijk!

Andere variaties op de Mojito

Een bekende variant op de originele cocktail is de Mojito Strawberry ook wel bekend als Mojito Venezolano. Bij deze variant worden er aardbeien toegevoegd aan het bekende recept.
Andere variant is de Mojito Royal. Hier wordt het bruiswater vervangen door champagne.

Ook lekker alcoholvrij

Wil je deze Dutch Tulip liever alcoholvrij? Dat kan heel makkelijk. Dan gebruik je geen rum en in plaats van de triple sec gebruik je suikersiroop.

Deel je zelfgemaakte Dutch Tulip via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate