Kempisch Kwartierke Laatst kreeg Bart een mooie likeur op basis van caramel en amandel met de naam Kempisch Kwartierke. Natuurlijk maakten we er een cocktail van. In dit geval een variant op de Irish Coffee. We noemen hem geen Koffie verkeerd, maar een koffie “Brabants Kwartierke”. Een koffie waar je graag een (Brabants) kwartiertje * te laat voor komt.

* Een Brabants kwartiertje is een veelgebruikte uitdrukking in Brabant voor mensen die een kwartier te laat komen. En ook ik moet zeggen dat ik me daar wel eens schuldig aan maak 😉

Recept koffie “Brabants Kwartierke”

Brabants Kwartierke
Brabants Kwartierke

Ingrediënten Brabants Kwartierke

Koffie (2 delen)
Kempisch Kwartierke (1 deel)
Optioneel: Galliano (0,5 deel) (voor een vleugje vanille, op aanraden van Brabanconne Eefke Boelhouwers)

1 deel = 30 ml

Deze ingrediënten gaan in een Irish Coffee glas. Daarna voeg je de slagroom toe en als laatste garneren met geroosterde amandelsnippers. Deze rooster je in een koekenpan. Zonder olie toe te voegen, net als pijnboompitten. Opdienen met klein stroopwafeltje.

Kempisch Kwartierke is verkrijgbaar via de website www.kempisch-kwartierke.nl

Pecan Caramel Martini

Pecan Caramel Martini
Pecan Caramel Martini

Deze mooie Pecan Caramel Martini maakte ik al eerder. Ik gebruikte hiervoor vodka karamel, kahlua, melk en room. Voor deze cocktail kun je natuurlijk prima de Brabantse likeur met karamel en amandel gebruiken in plaats van de vodka karamel.

Oh en opdienen met kletskoppen!

Bekijk het volledige recept van de Pecan Caramel Martini.

Ook absoluut het proberen waard: Apple Pie Mojito

Apple Pie Mojito
Apple Pie Mojito

Deze Apple Pie Mojito maakten we al een keer eerder met Vodka Caramel. Deze likeur kun je prima vervangen door het Kempisch Kwartierke. Voeg appelsap toe, limoen en munt en wat kaneel en je hebt de smaak van appeltaart in een cocktail!

PS: de Apple Pie Mojito is één van mij favoriete cocktails in als het koud is. Bekijk het volledige recept van de Apple Pie Mojito.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate