Houd je van koffie met een scheutje whiskey? Dan heb je vast wel eens een Irish Whiskey gedronken! Lees hier hoe je hem maakt
Ingrediënten
- koffie heet inschenken
- 30 - 45 ml Ierse whiskey
- 1-2 theelepels bruine suiker
- slagroom
- cacaopoeder
benodigheden
- barmaatje
- barlepel
Cocktailrecept Irish Coffee
- Begin met 1-2 schepjes bruine suiker in een theemok te doen
- Giet de koffie heet in de theemok tot 2/3 van het glas en roer met de barlepel zodat de bruine suiker volledig oplost
- Voeg naar smaak 30-45 ml whiskey toe met een barmaatje en roer nog een keer met je barlepel
- Spuit de slagroom koud op de warme koffie
- Besprenkel met cacaopoeder
- Opdienen met cacaoboontjes op stroopwafeltje
Tip: gebruik hete koffie en ijskoude slagroom voor het contrast in de smaak
Koffie met whiskey
Koffie met een scheut drank wordt in veel landen gedronken. De French Coffee (met grand marnier), de Italian Coffee (met amaretto), de Carajillo (koffie met Spaanse brandy). Maar de Irish Coffee is by far de bekendste koffiecocktail. Je maakt hem met hete koffie en Ierse whiskey en je gebruikt ijskoude slagroom. Lekker in de winter als het buiten koud is en je het binnen lekker warm wilt maken.
Nederlandse variant: Dutch Coffee
De Dutch Coffee is een lekkere variant op de Irish Coffee. Deze heb ik gemaakt met Kempisch Kartierke. Een Brabantse likeur op basis van stroopwafel die je opdient met een klein stroopwafeltje.
Bij de Dutch Coffee hoef je geen bruine suiker toe te voegen. De likeur is al zoet genoeg van zichzelf.
Koffiecocktails
De Irish Coffee is samen met de Espresso Martini de bekendste koffiecocktail. Bekijk al onze koffiecocktails.