Grand Ginger
User Avatar
door Bart

De Grand Ginger is geen moeilijke cockail maar verrassend lekker. Je maakt het met grand marnier en ginger ale. Verse limoen geeft de kruidige smaak een lekker fris accent.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Grand Ginger
Grand Ginger
Als je de ingrediënten in huis hebt is de Grand Ginger geen moeilijke cocktail om te maken. Maar wel verrassend lekker. Alhoewel wat is verrassend? Ik heb nog geen één cocktail gedronken met ginger ale die ik niet lekker vond. Ik dronk hem voor het eerst tijdens een event van Grand Marnier toen een nieuwe fles werd geïntroduceerd. De hoofdingrediënten laten zich raden: grand marnier en ginger ale. Verse limoen geeft de kruidige smaak van de ginger ale een fris accent.

Wat heb je nodig voor een Grand Ginger?

Grand Marnier (1,5 deel)
Limoen (2 partjes)
Ginger ale (3 delen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Grand Ginger?

Gebruik een stijlvol long drink glas gevuld met ijs. Knijp hierin het sap van 1 limoenpartje. Giet hier met een barmaatje 1,5 deel grand marnier en 2,5 deel ginger ale bij tot het glas tot de rand gevuld is. Even roeren met een barlepel en garneren met een limoenpartje.

Andere Grand Marnier cocktails

Bekijk ook andere Grand Marnier cocktails zoals de Grand’O en de Golddigger 43.

Deel je zelfgemaakte Grand Ginger via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate