Grapefruit Fizz foto
User Avatar
door Bart

Deze Grapefruit Fizz is een lekkere, lichte lentecocktail die ik gemaakt heb met grapefruit soda in combinatie met vanille likeur en basilicum. Heerlijke variant op de klassieke Gin Fizz.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Grapefruit Fizz foto
Grapefruit Fizz
Deze Grapefruit Fizz is een lekkere, lichte lentecocktail die ik gemaakt heb met grapefruit soda in combinatie met vanille likeur en basilicum. Om hem licht te houden heb ik een half deel gin gebruikt. Heerlijke variant op de klassieke Gin Fizz.

De originele gin fizz maak je met gin, citroensap, suikersiroop, een klein beetje eiwit en top je af met bruiswater of bruisende wijn. Fizzy staat voor bruisend.

Wat heb je nodig voor de Grapefruit Fizz?

Gin (0,5 deel)
Eiwit
Grapefruit soda (1 deel)
Vanille likeur (10 ml)
Basilicum (3 blaadjes)
Garnering: grapefruit

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Grapefruit Fizz?

Begin met een shaker met een ijs. Hierin gaat de gin, vanille likeur en een paar blaadjes verse basilicum. Voeg ook wat eiwit toe voor een mooi kraagje. Even goed shaken en uitschenken zonder de basilicum blaadjes in een champagneglas tot iets verder dan de helft van het glas. Daarna aftoppen met grapefruit soda totdat het glas een mooi schuimkraagje heeft en vol zit tot aan de rand. Als finishing touch garneer je met een mooi stukje grapefruit.

Ook heerlijk als alcoholvrije cocktail

Deze Grapefruit Fizz kun je ook prima maken zonder alcohol. Tip: als alternatief voor de gin kun je Seedlip proberen.

Deel je zelfgemaakte Grapefruit Fizz via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate