User Avatar
door Bart

Lekkere variant op de Daiquiri maar dan met guave sap!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Deze cocktail scoort 5 ⭐️ (2x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Tiki
Smaak Fruitig
Bereiding Makkelijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Rum

Ingrediënten

  • 30-45 ml Rum
  • 5 ml suikersiroop
  • 15 ml limoensap versgeperst
  • 45 ml guavesap (Maaza)
  • garnering: guave, limoen of ananasblad

benodigdheden

  • shaker
  • citrusperser
  • barmaatje

Cocktailrecept Guave Daiquiri

Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Deze tropische variant op de klassieke Daiquiri maak je met guavesap, door de roze kleur en de tropische uitstraling noem ik hem ook wel Flamingo Daiquiri.

Daiquiri met guave

De Daiquiri is een heerlijke shortdrink cocktail waar je goed mee kunt variëren. Deze daiquiri met rum en guave hadden we bedacht als een van onze cocktails voor onze blog met tropische cocktails. Van het merk Maaza heb je guave sap (gekocht bij de Jumbo). En ik had al eens eerder verse guaves bij de toko gekocht. Dit jaar heb ik stad en land afgezocht, maar ik kon helaas niet aan guaves komen. Dus moest ik een alternatief voor de garnering bedenken met ananasbladen.

Guave sap is lichtzoet, dus je hoeft niet extra suikersiroop toe te voegen in deze cocktail. Tip: proef het eerst voordat je suikersiroop toevoegt.

Over guave

De guave is een geelgroenige appel / peerachtige vrucht uit Midden-Amerika. De smaak van de guave – die van binnen lichtroze is – s zoetzuur en past daarmee goed qua smaak en herkomst van ingrediënten bij de Cubaanse Daiquiri.

Variëren met daiquiri cocktails

De Strawberry Daiquiri is een hele populaire variant. Maar je kunt ook prima variëren met een Mango Daiquiri. Ook bijzonder is de Hemingway Daiquiri, vernoemd naar de bekende schrijver Ernest Hemingway. Een classy daiquiri die je maakt met grapefruit.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate