Herfstpalet
User Avatar
door Bart

Deze Herfstpalet cocktail is geïnspireerd op de mooie kleuren van de herfst. Een herfstpalet aan kleur en smaak en dus hebben we hem ook maar zo genoemd!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Vandaag hebben we een mooie herfstwandeling gemaakt. Geïnspireerd door de mooie kleuren van de herfst hebben we daarna een nieuwe herfstcocktail gemaakt. Een herfstpalet aan kleur en smaak en dus hebben we hem ook maar zo genoemd!

Dit cocktailrecept is mede gebaseerd op de Sombrero de Otono, een recept van Licor 43.

Wat heb je nodig voor een Herfstpalet?

Caramel vodka (1 deel)
Licor 43 (1 deel)
Troebele appelsap (2 delen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Herfstpalet?

Deze cocktail kun je maken met een shaker met ijs of gewoon in het glas. Gebruik ik in ieder geval een mooie tumbler / whiskey glas met ijs. Voeg met een barmaatje 1 deel caramel vodka, 1 deel licor 43 en 2 delen appelsap toe. Even shaken in een shaker met ijs of roeren in het glas met een barlepel. Uitschenken en garneren met een herfstversiering. Een stroopwafel past goed bij de stroperige smaak van deze cocktail, maar gepofte kastanjes maken je Herfstpalet natuurlijk helemaal af!

Herfstcocktails

Meer lekkere herfstcocktails zoals de Apple Pie Mojito en de Perfect Pear staan in onze herfstspecial.

Deel je zelfgemaakte Herstpalet via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate