Hoe lang is een geöpende fles drank nog goed?

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Als je vaak cocktails maakt heb je veel verschillende dranken nodig. Tel daarbij op dat we ook nog geregeld drankflessen opgestuurd krijgen van drankmerken en PR bureaus en je hebt een uitpuilende drankvoorraad. Bij ons verspreidt deze zich over 2 kasten. Als je net als wij het ook leuk vindt om voor je gasten cocktails te maken, is het natuurlijk wel goed om te weten welke drankflessen wel en niet verantwoord zijn om te gebruiken voor cocktails.

Minst lang houdbaar: creamy likeuren

Creamy likeuren als Baileys, Amarula, of likeuren zoals Mozart chocolade likeur zijn het minst lang houdbaar. Geadviseerd wordt om deze zeker niet langer dan 1 jaar te bewaren.

NB: in sommige gevallen kun je het ook goed zelf beoordelen. We hebben een keer zelf een vodka likeur met fudge gemaakt. Na een paar maanden begon de fudge likeur te klonteren. Deze hebben we toen meteen weggegooid.

Likeuren op basis van fruit: > 1 jaar

Fruit likeuren kun je langer bewaren al kan de smaak wel veranderen (verzuring of verdunning) als de fles eenmaal geöpend is. Door zelf te ruiken en te proeven kun je dit zelf prima beoordelen.

Spirits boven 25%: > 3 jaar

Spirits als vodka, rum, gin, jenever en whiskey kun je langer dan 3 jaar bewaren. Hoe sterker de drank hoe langer de drank houdbaar is.

Tips voor bewaren drank

Wil je dat je drank lang goed blijft? Bewaar het dan op koele, droge, donkere plekken in het huis. Licht en warmte heeft een negatief effect op alcohol. Daarnaast is het belangrijk dat je je drankflessen staand bewaart.

Wat vind jij van deze cocktail?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.