Het is de natste april maand sinds jaren en er lijkt maar geen einde aan te komen. Zoals de Engelsen zeggen: it is raining cat´s and dogs. En wat drink je dan met dit typisch Engelse weer? Een Gin Tonic! En als je echt wilt uitpakken dan is de Hendrick´s Gin met tonic in combinatie met komkommer een populaire favoriet bij velen. Alleen hoe doe je dat nou een beetje stijlvol met die komkommer garnering?

De Gin Tonic hierboven hebben we gemaakt met de nieuwe Hendrick´s Grand Cabaret Gin die we thuisgestuurd kregen om te proeven. Een zachte gin met een “smakencabaret” van steenfruit geïnfuseerd met rozenblaadjes en komkommer. Ik maakte mijn eigen perfectserve met komkommer en een bloemetje.

Waarom Hendrick´s gin en komkommer zo goed samen gaat

Hendrick´s Gin en komkommer zijn onafscheidelijk. Een iconische combinatie. Wat Hendrick´s Gin onderscheidt ten opzichte van andere gins is de aanwezigheid van de zachte aromatische smaak van rozen- en komkommeraroma´s. Dit zorgt voor een verfrissend en licht aromatische profiel wat de gin zijn unieke bloemige, zachte smaak geeft.

De frisse, waterige crunch van komkommer complementeert de zachte bloemige noten en de verfrissende kwaliteit van de gin zelf, zonder te overheersen vanwege de redelijk neutrale smaak. De komkommer versterkt niet alleen de kenmerkende smaakeigenschappen en creativiteit van Hendrick’s Gin qua frisheid, bloemige tonen, maar verrijkt ook de totaalbeleving. De komkommer neemt de smaakt van de gin tonic op en is een heerlijke culinaire versnapering om tijdens of na je cocktail van te snacken.

Dus hoe maak je nu een komkommer garnering voor je Hendrick´s Gin Tonic?

Ga je filmpjes kijken dan zie je allerlei verschillende garneringen. Schijfjes is de meest simpele versie (bo-ring). Lange, sierlijke slierten die gedrapeerd worden in het glas zie je ook veel. Zelf houd ik van subtiel en strak. Ik kies voor een garnering van een sliert waar je een mooi rolletje van maakt die je aan je cocktailprikker prikt.

In stappen:
1) Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om een lange komkommersliert te schillen. Snijd een stuk van de komkommer af over de breedte en probeer van het begin tot het eind een strakke sliert te schillen.
2) Gebruik een pincet om de komkommer om je pincet te winden (doe dit als een lasso als je publiek hebt).
3) Maak er een rolletje van en prik deze aan een cocktailprikker.
4) Leg deze op een mooi plekje in je Hendrick´s Gin Tonic. Cheers!

Zelf maken?

Wil je deze Hendrick’s Gin Tonic zelf proberen? Zo maak je hem zelf:

Begin met een mooi copa glas. Meet 50 ml Hendrick's Grand Cabaret Gin af. Voeg een grote ronde ijsbal toe in het glas. Top af met ca 100 ml premium tonic zoals Fevertree tonic. Garneer met komkommer en elegant bloemetje in het glas.
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate