Hot Almond Toddy
User Avatar
door Bart

Deze variant op de Hot Toddy heb ik gemaakt met warme melk. Ik noem hem de Hot Almond Toddy omdat ik hem garneer met amandelen en opdien met een lekker bitterkoekje.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Hot Almond Toddy
Hot Almond Toddy
Laatst maakte ik een Hot Toddy met warme appelsap, drambuie, kaneel en nog meer kruiden. Nu maakte ik een variant op de Hot Toddy met warme melk. Ik noem hem de Hot Almond Toddy omdat ik hem garneer met geroosterde amandelen en opdien met een lekker bitterkoekje.

Wat heb je nodig voor de Hot Almond Toddy?

Whiskey (1 deel)
Melk (2,5 deel)
Honing (1 barlepel)
Licht geroosterde amandelen
Kaneel, kruidnagel en een mespuntje vanille

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Hot Almond Toddy?

Begin met 2,5 delen melk in een pannetje te doen en warm dit lichtjes op. Tijdens het opwarmen heb ik er al de kruidnagel, kaneel en een mespuntje vanille bij gedaan. De kruiden komen dan nog beter los. Even opwarmen tot het warm is. Hierna gebruik je een whiskyglas. 1,5 deel whiskey en vul het glas tot iets over de helft met de verwarmde melk. Even mengen met je barlepel. Over je Hot Almond Toddy strooi je wat licht geroosterde amandelen. Als laatste garneer je de rand van je glas met een bitterkoekje. Wel even in je cocktail dippen voor je hem opeet ๐Ÿ˜‰

PS: in plaats van whiskey kun je natuurlijk ook Amaretto gebruiken.

Deel je zelfgemaakte Hot Almond Toddy via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate