Hot Toddy
User Avatar
door Bart

Deze warme Hot Toddy met drambuie, warme appelsap, kaneel en kruidnagel is ideaal tijdens de koude herfstdagen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Hot Toddy
Hot Toddy

Wat was het een lekkere nazomer. Tot half oktober hebben we nog zacht weer en nog veel zon gehad. Maar nu wordt het toch echt herfst. Ieder seizoen heeft zijn voordeel. Want nu is het bijvoorbeeld heerlijk om thuis bij de open haard te zitten. Met een Hot Toddy. Een Hot Toddy? Dat dacht ik ook toen ik de uitnodiging van Drambuie kreeg voor de lancering van hun Hot Toddy. Nee de Hot Toddy is geen hippe variant op een kledingstuk zoals de “hoodie”. De Hot Toddy is een lekkere, kruidige warme cocktail die je maakt met whisky of brandy. Deze warme, kruidige cocktail ruikt en smaakt 100% naar de herfst.

Deze cocktail heb ik voor het eerst gedronken tijdens het Drambuie event. We kregen toen een Hot Apple Toddy en een Hot Milk Toddy. Dit is een recept voor de Hot Toddy met apple.

Wat heb je nodig voor de Hot Toddy?

Drambuie (1,5 deel)
Troebele appelsap (opgewarmd) (2,5 deel)
Limoenpartje
Sinaasappelzest
Kaneel, kruidnagel en een mespuntje vanille

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Hot Toddy?

Begin met 2,5 delen troebel appelsap in een pannetje te doen en warm dit op. Tijdens het opwarmen heb ik er al de kruidnagel, kaneel en een mespuntje vanille bij gedaan. De kruiden komen dan nog beter los. Even opwarmen tot het warm is. Hierna gebruik je een whiskyglas. 1,5 deel drambuie en vul het glas tot iets over de helft met de verwarmde appelsap. De kaneel en kruidnagel schenk je uiteraard mee. Even mengen met je barlepel. Nadat je je Hot Toddy hebt gegarneerd met limoenpartje en een sinaasappelzest is je cocktail klaar om op te dienen. Wel nog even eerst de open haard aanzwengelen voor je gaat zitten!

PS: voeg de Drambuie niet toe tijdens het opwarmen, dan vervliegt namelijk een deel van de alcohol en dat zou zonde zijn van de smaak!

Andere lekkere cocktails met Drambuie

De Rusty Nail is de bekendste cocktail met Drambuie. Het verhaal erachter is dat inferieure whisky (die maar 1 keer gedestilleerd werd) gepimpt werd met Drambuie. Eén van Bart zijn favorieten is de Drambuie Sour. Deze maak je als een sour met citroen en eiwit. Je hoeft geen suiker toe te voegen. De Drambuie is zoet genoeg van zichzelf.

Wil je de Hot Toddy ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Hot Toddy via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate