Drambuie Sour
User Avatar
door Bart

Drambuie komt erg goed tot zijn recht met citroen. En dus maakten we een Drambuie Sour. Maak zelf een Drambuie Sour met het recept op Cocktailicious.nl!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

De Drambuie Sour is de favoriete sour van Bart. Drambuie is een stroperig drankje op basis van malt whiskeys en kruidige honingsmaak. Dit laatste maakt de smaak lekker zacht, waardoor het ook een populair after dinner drankje is. De smaak komt ook erg goed tot zijn recht in combinatie met citroen en ijs. En dus maakten we er een Drambuie Sour van!

Wat heb je nodig voor de Drambuie Sour?

Drambuie (1,5 deel)
Citroensap (sap van halve citroen)
Eiwit (1/2)
Garnering: sinaasappelzest en kaneelstokje

1 deel = 30 ml

NB: als je geen Drambuie in huis hebt, dan kun je ook een whiskey met honing gebruiken zoals Jack Daniels Tennessee Honey gebruiken.

Hoe maak je de Drambuie Sour?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas met crushed ice. Gebruik een shaker met ijs voor het beste resultaat. Voor het schuimlaagje gebruik je eiwit. Begin het eiwit te scheiden van het eigeel. Voeg daarna versgeperste citroensap toe en 1,5 barmaatje van de Drambuie. Stevig shaken. Uitschenken met het ijs in een mooi whisky glas. Eventueel voeg je nog een topje crushed ice toe. Garnering heb ik gedaan met sinaasappelzest en kaneelstokje.

Over Drambuie

Niet iedereen kent Drambuie. Veel mensen denken dat het een Frans drankje is en spreken het ook zo uit. De naam is waarschijnlijk echter afkomstig van het Schots Gaelische an dram buidhe, dat “gele drank” betekent. Andere bronnen vermelden an dram buidheach: “een drank die bevredigt”.

Sour variaties

Met sour cocktails kun je makkelijk variëren. Bekijk hier andere populaire sours:

Deel je zelfgemaakte Drambuie Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate