Licor 43 Sour foto
User Avatar
door Bart

Iedereen kent de traditionele Sour cocktails wel zoals de Whiskey Sour en de Amaretto Sour. Probeer ook eens een Licor 43 Sour voor de afwisseling!

Licor 43 Sour foto
Licor 43 Sour
Iedereen kent de traditionele Sour cocktails wel zoals de Whiskey Sour en de Amaretto Sour. Probeer ook eens deze Licor 43 Sour voor de afwisseling! Beter bekend als 43 sour.

Wat heb je nodig voor de Licor 43 Sour?

Licor 43 (1,5 deel)
Citroensap (1 deel = halve citroen)
Eiwit (1/2)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Licor 43 Sour?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas met crushed ice. Gebruik een shaker met ijs voor het beste resultaat. Begin 1 deel versgeperste citroensap. Voeg dit toe en voeg daarnaast 1/2 eiwit van een ei toe en 1,5 barmaatje van de Licor 43. Je hoeft geen suiker toe te voegen. De licor 43 is zoet genoeg van zichzelf. Stevig shaken. Uitschenken met een strainer in je cocktail glas. Als laatste voeg je nog een topje crushed ice toe en garneer je met een kersje en citroen zest.

Licor 43 cocktails

Hou jij van Licor 43? Bekijk dan ook onze 9 andere Licor 43 cocktails!

Deel je zelfgemaakte Licor 43 Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate