Hurricane
User Avatar
door Bart

De Hurricane is een tiki cocktail met rum en passievrucht. Je maakt hem als een tropische orkaan in een hurricane glas met een beetje grenadine. Bekijk het cocktailrecept.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Hurricane
Hurricane
De Hurricane is een bekende tiki cocktail met rum en passievrucht. Je maakt hem als een tropische orkaan in een hurricane glas. De grenadine geeft de cocktail zijn oranje rode kleur, maar maakt hem ook zoet.

Wat heb je nodig voor een Hurricane?

Donkere rum (1,5 delen)
Witte rum (1,5 delen)
Passievrucht sap (2 delen)
Sinaasappelsap (1 deel)
Limoensap (halve limoen)
Grenadine (1 a 2 barlepels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Hurricane?

Voor deze cocktail gebruiken we een shaker met ijs. Begin met alle ingrediënten af te meten met een barmaatje en doe het in de shaker. Even krachtig shaken, een seconde of 8 zoiets. Uitschenken kan je doen zonder strainer (dus met het ijs erbij) in het glas. De grenadine kun je als laatste toevoegen zodat je de cocktail zelf kunt doseren qua roodheid en de mate waarin de hurricane ook echt zichtbaar is in het glas. Het beste kan je de cocktail garneren met sinaasappel partje.

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails. Stuk voor stuk aanraders, de ene iets sterker dan de ander ;):

Deel je zelfgemaakte Hurricane via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate