Zombie cocktail
User Avatar
door Bart

De Zombie is een sterke tiki cocktail op basis van rum, fruitsap en absint. Leuk om te proberen, maar pas op voor het effect dat deze Zombie op je kan hebben!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.59 ⭐️ (12x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Tiki
Smaak Fruitig
Bereiding Moeilijk
Sterkte Sterk
Drank Rum
Tijd 8 minutes
Aantal 1 Cocktail

Ingrediënten

  • 30 ml Donkere rum
  • 30 ml Witte rum
  • 5 ml Maraschino likeur
  • 5 ml Absint
  • 30 ml Passievruchtsap *
  • 30 ml Ananassap of sinaasappelsap
  • 10 ml Limoensap
  • Garnering: passievrucht

Instructies

  • Begin met een shaker met ijs
  • Voeg met een barmaatje alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid toe, zonder de absint
  • Even shaken en uitschenken met ijs in je tiki glas
  • Voeg als laatste 5 ml absint toe in het tiki glas
  • Garneer met opengesneden passievrucht
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Voor onze tiki’s gebruiken we altijd gave cocktailglazen. Wil je ook zo een gaaf glas? Bekijk onze creatieve tiki glazen in onze shop

Naam zombie cocktail

Deze cocktail ontleent zijn naam aan het hallucinerende effect wat een zombie cocktail kan hebben. De maker van deze cocktail voelde zich na twee van deze cocktails echt als een zombie zo beschreef hij zijn ervaring.

Hallucinerend effect

Naast de hoeveelheid rum en andere alcohol heeft de absint (een groene sterke drank met anijs smaak met 40–60% alcohol) een hallucinerende werking. Of beter gezegd had. Want de receptuur van absint is aangepast dat het deze werking niet meer heeft.

Niet meer dan 2

Vanwege de hoeveelheid alcohol in de zombie heb je bij twee van deze zombies wel meer dan genoeg. Niet voor niets staat op kaarten van cocktailbars bij deze cocktail “max 2” .

Special effects

Wij dienen onze tiki’s vaak op met een brandende passievrucht. Dit doe je door de passievrucht open te snijden, te bedrenken met Bacardi 151 (75% alcohol) en vervolgens (voorzichtig) aan te steken.

Wil je nog extra special effects voor je gasten, strooi dan kaneelpoeder over de brandende passievrucht.

NB: Bacardi 151 is zeer brandbaar, dus wees hier aub uiiterst voorzichtig mee!

Andere tiki cocktails

Er bestaan meer dan 100 tiki cocktails. De Zombie en de Mai Tai zijn de bekendste tiki cocktails.

mai tai cocktail
Mai Tai

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate