Zombie

Zombie by Night

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Zombie by Night
Zombie by Night
De Zombie is een tiki cocktail die Bart graag bestelt als we naar een cocktailbar gaan. De Zombie cocktail is een sterke tiki cocktail die bedacht is als tiki voor mannen. Dat het een mannelijke cocktail is blijkt wel uit het recept en de hoeveelheid alcohol. Niet voor niets staat er vaak op de kaart, niet meer dan 2 per persoon. En dat is niet voor niks, want in deze cocktail zit veel rum en zelfs ook absinth. Geen makkelijke cocktail om te maken en je hebt er veel voor in huis nodig. Maar omdat deze echt niet langer meer mocht ontbreken op mijn site, waagde ik me er toch aan! Meest herkenbaar qua smaak in deze fruitige tiki cocktail is de ananassap met rum met een sterke (!) hint van de typische anijs smaak van Absinth.

Wat heb je nodig voor een Zombie?

Voor deze fruit cocktail zijn verschillende recepten in de omloop. Ik maakte hem als volgt:
Witte rum (1 deel)
Donkere rum (1 deel)
Absinth (2 barlepels)
Maraschino (2 barlepels)
Ananassap (2 delen)
Sinaasappel (verse sap van halve sinaasappel)
Limoen (verse sap van halve limoen)
Grenadine (druppel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Zombie?

Gebruik een shaker met ijs. Begin met 2 delen ananassap en het sap van verse sinaasappel en limoen. Voeg nu met een barmaatje 1 deel witte rum en 1 deel donkere rum toe. Daarna 2 barlepels maraschino, 1 druppeltje grenadine en als laatste 2 barlepels absinth. Even shaken en zonder strainer met ijs uitschenken in een gekoeld hurricane glas of een stoer tiki glas.
Als garnering gebruik je een halve passievrucht. Voor de echte tiki beleving doe je hier witte rum in en steek je dit aan. Dien de cocktail met een brandende passievrucht* op. Perfecte cocktail voor op een warme zomeravond!

Brandende passievrucht

Een echte zombie drink je ’s avonds met een brandende passievrucht. Dit doe je door Bacardi 151 in te gieten in een halve passievrucht. Hierna steek je de de alcohol aan. Geweldig voor de beleving van je Zombie!

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:

Deel je zelfgemaakte Zombie via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate