Indian Summer Sour
User Avatar
door Bart

De Indian Summer Sour is een sour op basis van Southern Comfort en aardbeien die met haar mooie kleuren doet denken aan een Amerikaanse Indian Summer.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Indian Summer Sour
Indian Summer Sour

Terwijl onze herfstcocktails al vroeg in september online gingen, had eind september nog wat lekker nazomer weer voor ons in petto. De Indian Summer Sour is daarom een mooie gekleurde cocktail die doet denken aan de kleuren en lange schaduwen van de nazomer. Voor de sour cocktail gebruikten we Southern Comfort uit het Zuiden van de Verenigde Staten. Voor de mooie gloed gebruikten we aardbeien. Je kunt ook nog een druppeltje grenadine toevoegen.

Wat heb je nodig voor de Indian Summer Sour?

Southern Comfort (1,5 deel)
Citroensap (sap van een halve citroen)
Eiwit
Aardbeien (3 stuks)
Grenadine (1-2 druppels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Indian Summer Sour?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas en een boston shaker voor het beste resultaat. Begin met het muddlen van 3 aardbeien met een 4 partjes citroen. Giet dit vanuit het glas in de shaker en gooi de restanten van het fruit weg. Voeg nu ijs toe in de boston shaker en de helft aan eiwit van een ei en 1,5 barmaatje met Southern Comfort. Stevig shaken. Uitschenken in je cocktail glas. Als laatste kun je nog een druppeltje grenadine toevoegen. De cocktail kun je eventueel garneren met een klein aardbeitje.

Sour variaties

De bekendste sours zijn de Amaretto Sour en de Whiskey Sour.

Deel je zelfgemaakte Indian Summer Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate