Italian Mojito
User Avatar
door Bart

De Italiaanse keuken is mijn favoriete keuken. Maar Italië is ook goed met haar dranken. Deze Italian Mojito maakte ik met limoncello en San Pellegrino. Nog wat muntblaadjes en wat citroen en je hebt een verfrissende mojito italian style!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Italian Mojito
Italian Mojito

De Italiaanse keuken is mijn favoriete keuken. Maar Italië is ook goed met haar dranken. Deze Italian Mojito is een variant op de klassieke Mojito. Ik maakte hem met limoncello en San Pellegrino. Nog wat muntblaadjes en wat citroen en je hebt een verfrissende mojito italian style!

Wat heb je nodig voor de Italian Mojito?

Limoncello (1,5 deel)
San Pellegrino (1 deel)
Citroen (sap van 1 partje)
Munt (6 muntblaadjes)
Garnering: citroen / munt

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Italian Mojito?

Deze Italian Mojito heb ik gemaakt in een mooi slank longdrinkglas. Je hebt geen muddler nodig, want je hoeft geen suiker te muddlen. De limoncello is zoet genoeg. Begin met een citroentje. Knijp deze uit in je glas. Voeg dan de 6 muntblaadjes toe en 1,5 deel limoncello. Vul je longdrink met crushed ice. Even goed roeren met een barlepel. Let op dat de muntblaadjes niet onderin blijven liggen. Voeg nu als laatste de San Pellegrino toe, aftoppen in het glas. Als laatste vul je het glas tot de tot met crushed ice en voeg je een citroenpartje en/of munttakje toe als garnering. Italian Mojito!

Meer Limoncello cocktails

Benieuwd naar onze andere cocktails met limoncello? Bekijk dan onze cocktails met limoncello.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate