Populaire Limoncello cocktails

Limoncello is een bekend zomers likeurtje uit Italië en wordt gemaakt van de schil van verse citroenen uit Italië. De Italiaanse likeur is bij de meeste mensen bekend is als digestief dat je drinkt uit een borrelglaasje nadat je lekker hebt gegeten bij een Italiaans restaurant. Wat cocktails betreft een relatief onverkend terrein, terwijl de citroen likeur zich ook uitstekend leent om er lekkere cocktails mee te maken.
Limoncello hoor je te drinken als deze rechtstreeks uit de vriezer komt. En dus smaakt de Limoncello ook heerlijk als ingrediënt in een ijskoude cocktail. Deze cocktails zijn stuk voor stuk het proberen meer dan waard. Mijn favoriet? De Limoncello Tiramisu Martini!

Limoncello Fizz

Limon Fizz
Limoncello Fizz

De Limoncello Fizz maak je met prosecco en limoncello. Deze Limoncello cocktail is heel simpel om te maken, maar toch heel lekker om op te dienen. Zeker als aperitief voor je aan tafel schuift. In het bijzonder als je daar lekkere Italiaanse zelfgemaakte bruscetta bij opdient! Buon appetito!
Bekijk het volledige recept van deze Limoncello Fizz

Limoncello Summer Punch

Limoncello Summer Punch
Limoncello Summer Punch
Deze zomerse punch maak je in een wijnglas. Je maakt het als een sangria met witte port (2 delen), cava (2 delen) en natuurlijk limoncello (1 deel). Voeg hier 1 deel bruiswater of 7 up aan toe. Roer met een barlepel in je wijnglas. Opdienen met verse citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel. De zomer in je glas!
Bekijk het volledige recept van deze Limoncello Summer Punch

NB: nog lekkerder is het om een hele kan met veel fruit te maken voor meerdere personen. Ideaal voor een BBQ op een warme zomerse dag met gasten!

Limoncello Margarita

Limoncello Margarita
Limoncello Margarita
Margarita’s vind ik lekker als ze frozen zijn. En dus past ijskoude limoncello daar prima bij. Deze frozen margarita heb ik gemaakt in een blender op basis van cointreau (1 deel), limoncello (1 deel) en verse citroensap (1 deel). Voor het blenden voeg je nog crushed ice toe zodat je een mooie granité krijgt. Ter compensatie van de zure citroen smaak kun je naar smaak suikersiroop toevoegen. Je kunt de margarita ook non-frozen maken. Dan gebruik je een shaker.
Bekijk het volledige recept van deze Limoncello Margarita

Limoncello Scroppino

Limoncello Scroppino
Limoncello Scroppino
Scroppino en Limoncello. Een hemelse combinatie uit Italië. Ook deze cocktail maak je in de blender. In plaats van vodka gebruik je limoncello waardoor je een mooie gelige scroppino krijgt. Naast 2 bolletjes sorbetijs voeg je nog 2 delen prosecco toe in de blender. Na het blenden uitschenken in een stijlvol champagne glas. Garneren is niet meer nodig als je deze mooie cocktail ziet!
Bekijk het volledige recept van deze Limoncello Scroppino

Limoncello Espuma

Limoncello Espuma
Limoncello Espuma
De Limoncello Espuma is een spoom cocktail die we voor het eerst als “Frizzo” hebben leren kennen bij een Italiaans restaurant en daarna zelf gemaakt hebben. Deze Espuma maak je in een champagne glas. Begin met de limoncello, daarna 2 bolletjes sorbet ijs en als laatste geleidelijk cava toevoegen. Voeg het rustig toe want het gaat behoorlijk schuimen. Garneren met citroenkrul en opdienen met een klein lepeltje erbij.
Bekijk het volledige recept van deze Limoncello Espuma

Yellow Cab

Yellow Cab
Yellow Cab
De Yellow Cab is een longdrink cocktail met gin, limoncello en 7up. De gele variant dus op de Tom Collins met Limoncello. Je maakt deze cocktail in een longdrink glas met ijs. Als je alle ingrediënten hebt toegevoegd even kort roeren met een barlepel en subtiel garneren met munt.
Bekijk het volledige recept van deze Yelllow Cab

Limoncello Tiramisu Martini

Limoncello Tiramisu Martini
Limoncello Tiramisu Martini

Deze Limoncello Tiramisu Martini is de laatste limoncello cocktail die ik gemaakt heb en is gebaseerd op de ingrediënten van mijn favoriete dessert. Heerlijke combinatie van limoncello en witte chocolade. Hiernaast gebruik je mascarpone, citroen, suiker en voeg je wat melk toe om de cocktail drinkbaar (en schenkbaar) te houden. Heerlijke after dinner cocktail zowel in de zomer als in de winter!
Bekijk het volledige recept van deze Limoncello Tiramisu Martini

Italian Mojito

Italian Mojito
Italian Mojito
Deze Italian Mojito maakte ik met limoncello en San Pellegrino. Nog wat muntblaadjes en wat citroen en je hebt een verfrissende mojito italian style!
Bekijk het volledige recept van deze Italian Mojito

Limoncello Tonica

Limoncello Tonica
Limoncello Tonica
Deze Limoncello Tonica is een ideale cocktail voor een aangeklede borrel met lekkere Italiaanse hapjes op een zondagmiddag. Het is een verfrissende cocktail op basis van limoncello en tonic die heel simpel te maken is. Voor de taste gebruik je verse basilicum. Even roeren en alle smaken komen vrij in je glas!
Bekijk het volledige recept van deze Limoncello Tonica

Zelf Limoncello maken

In Italië wordt Limoncello gemaakt van de schillen van speciale Limoncello citroenen. Dit zijn enorme citroenen die wel 6 keer groter kunnen worden dan onze eigen citroenen. Met deze joekels van citroenen heb ik zelf ook mijn eigen Limoncello gemaakt. Dus voortaan maak ik mijn cocktails met mijn zelfgemaakte Limoncello! Wil je ook zelf Limoncello maken? Bekijk dan mijn blog zelf limoncello maken.

Zelfgemaakte Limoncello
Zelfgemaakte Limoncello

Deel je zelfgemaakte Limoncello cocktail via social media

Heb je één van deze limoncello cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate